Πρόστιμα συνολικού ύψους 20.000 ευρώ σε τέσσερα πρατήρια καυσίμων στην Αττική για αθέμιτη κερδοφορία

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 181.000 πακέτα λαθραία τσιγάρα στα διόδια των Αφιδνών
Πρόστιμα συνολικού ύψους 20.000 ευρώ επιβάλλονται σε τέσσερα πρατήρια υγρών καυσίμων σε Πειραιά, Καλλιθέα και δύο στο Βύρωνα, με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη.Όπως σημειώνεται με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σε ελέγχους της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) διαπιστώθηκε, ότι τα τέσσερα πρατήρια παραβίαζαν τις κείμενες διατάξεις περί αθέμιτης κερδοφορίας (Νόμος 4818/2021) στη βενζίνη και το πετρέλαιο κίνησης.
Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 181.000 πακέτα λαθραία τσιγάρα στα διόδια των Αφιδνών
Επίσης, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 181.000 πακέτα λαθραία τσιγάρα στα διόδια των Αφιδνών. Κατά την διάρκεια ελέγχων της ΔΙΜΕΑ στα διόδια με στόχο την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου, εντοπίστηκε φορτηγό όχημα, το οποίο στη θέα του μεικτού κλιμακίου ελέγχου ανέπτυξε ταχύτητα, προκειμένου να αποφύγει τον επικείμενο έλεγχο. Κατόπιν αυτού ο αστυνομικός της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής που μετείχε στο μικτό κλιμάκιο, ακολούθησε το εν λόγω φορτηγό, το οποίο ακινητοποιήθηκε σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου.
Ο οδηγός εξήλθε από το φορτηγό και τράπηκε σε φυγή πεζός. Έπειτα από έρευνα στο φορτηγό, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν περί τα 181.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν τη σήμανση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης. Την προανάκριση για το συμβάν έχει αναλάβει η Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Η οικογένεια τα πουλάει όλα για να τη στηρίξει – «Τα ντουβάρια δεν έχουν αξία μπροστά στο παιδί μου…»

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News