Πυκνή χιονόπτωση στην βόρεια Αττική – Στα «λευκά» η Στερεά Ελλάδα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε ποια σημεία έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων – Δείτε live την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επέλαση της κακοκαιρίας «Barbara» και στην Αττική, όπου πυκνή χιονόπτωση πλήττει τα βόρεια προάστεια και κινείται προς τα νότια.
Πυκνό χιόνι πέφτει στη Ροδόπολη, τον Διόνυσο, τη Δροσιά, τον Άγιο Στέφανο, την Άνοιξη, τη Σταμάτα, το Καπανδρίτι, την Πάρνηθα, τα Βίλια και την Ιπποκράτειο Πολιτεία, περιοχές όπου δίνεται μάχη για να κρατηθεί ανοιχτό το οδικό δίκτυο. Τις πρώτες νιφάδες είδαν κάτοικοι σε Εκάλη, Κηφισιά, Μελίσσια και Αγία Παρασκευή, ενώ οι χιονοπτώσεις επεκτείνονται όσο περνάει η ώρα προς τα νοτιότερα.
Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων η Τροχαία Αττικής προχώρησε στην διακοπή της κυκλοφορίας στους εξής δρόμους του λεκανοπεδίου:
– στην οδό Αναστάσεως στου Παπάγου, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Ανατολής, προς τον Υμηττό.
– στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στην Καισαριανή από το ύψος της λεωφόρου Κατεχάκη προς τον Υμηττό.
– στην περιφερειακή οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης από το Σ.Ν.Πεντέλης 414 μέχρι τον Άγιο Πέτρο.
– στην επαρχιακή οδό Τατοΐου – Αγ. Μερκουρίου από το ύψος της συμβολής με την οδό Χλόης (βασιλικά κτήματα) στη Βαρυμπόμπη στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αγ. Μερκούριο.
– στην επαρχιακή οδό Μαλακάσας – Αγ.Μερκουρίου από το ύψος της συμβολής της με την οδό Τυρταίου στις Αφίδνες, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αγ. Μερκούριο.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την ΕΛΑΣ, η κίνηση στην παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας-Θηβών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από τη Χ/Θ 5,000 (πρατήριο καυσίμων Revoil-πρώην Cyclon) έως τα όρια του Ν. Αττικής με τον Ν. Βοιωτίας (Χ/Θ 30,000), διεξάγεται μόνο με την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
Στα «λευκά» η Στερεά Ελλάδα
Σε εξέλιξη βρίσκονται τα έντονα καιρικά φαινόμενα σε ολόκληρη τη Στερεά Ελλάδα. Από τις πρώτες πρωινές ώρες χιονίζει στην Κεντρική Εύβοια με συνέπεια στην περιοχή της Δίρφυς στην Εύβοια να εντοπίζονται τα περισσότερα προβλήματα. «Είμαστε σε πλήρη διάταξη άνθρωποι και μηχανές και προς το παρόν δεν αντιμετωπίζονται ιδιαίτερα προβλήματα» δηλώνει στο ΑΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης της Εύβοιας κ. Γιώργος Κελαϊδίτης. Ο ίδιος πάντως βλέπει τα καιρικά φαινόμενα να εντείνονται τις τελευταίες ώρες και όπως υπογραμμίζει «όλοι οι εμπλεκόμενοι βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό».
Στη Φθιώτιδα όλη τη νύχτα τα μηχανήματα προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τον παγετό και τις χαμηλές θερμοκρασίες στους δρόμους από τη Λαμία προς Δομοκό, από τη Λαμία προς Αμφισσα και από τη Λαμία προς Καρπενήσι. «Ήταν μία νύχτα έντονη λόγω παγετού αλλά από το ξημέρωμα και μετά αρχίζουν και εντείνονται τα καιρικά φαινόμενα χωρίς όμως μέχρι στιγμής να υπάρχουν προβλήματα» δηλώνει στο ΑΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης κ. Ηλίας Σανίδας όπως υπογραμμίζει «την τελευταία ώρα αρχίζουν και εντείνονται τα φαινόμενα στην περιοχή της Λοκρίδας και ιδιαίτερα στην περιοχή του Μαρτίνου χωρίς προς το παρόν να υπάρχουν προβλήματα στο Εθνικό οδικό δίκτυο». Στα ορεινά χωριά της Δυτ. Φθιώτιδας η χιονόπτωση είναι πολύ έντονη και τα εκχιονιστικά μηχανήματα κρατούν ανοιχτό το δρόμο από τη Λαμία στο Καρπενήσι.

Δείτε ακόμα:  Πώς δρουν τα «Lover Boys» – «Καθημερινά δεχόμαστε ένα τηλεφώνημα αυτοκτονικού ιδεασμού»

Στη Βοιωτία δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο Εθνικό Οδικό δίκτυο καθώς έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων. «Όλα είναι υπό έλεγχο καθώς επιχειρούν μηχανήματα σε όλα τα σημεία που κρίνεται απαραίτητο» δηλώνει στο ΑΠΕ η Αντιπεριφερειάρχης της Βοιωτίας κ. Φανή Παπαθωμά καθώς από τις πρώτες πρωινές ώρες συνεχώς εντείνεται η κακοκαιρία και καλύπτει το σύνολο της Βοιωτίας. Το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού έχει κλείσει και προς εκείνη την κατεύθυνση επιχειρούν συνολικά 15 μηχανήματα.
Προς την πλευρά του Παρνασσού και των Βαρδουσίων εντείνονται οι χιονοπτώσεις στην Φωκίδα. Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργο Δελμούζο που μίλησε στο ΑΠΕ «από νωρίς τα ξημερώματα κρατάμε τους δρόμους ανοιχτούς ρίχνοντας αλάτι και δεν παρατηρούνται σημαντικά προβλήματα. Όμως ο χιονιάς είναι μπροστά μας» όπως είπε.
«Δεν υπάρχουν ιδιαίτερες χιονοπτώσεις σε ολόκληρη την Ευρυτανία καθώς ο καιρός είναι περισσότερο ανατολικός» υπογράμμισε μιλώντας στο ΑΠΕ o αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. ‘Αρης Τάσιος που σημειώνει ότι «ακόμα και η πρόσβαση στο χιονοδρομικό του Καρπενησίου γίνεται χωρίς αλυσίδες». Αντίθετα σύμφωνα με τον κ. Τασιό «οι χαμηλές θερμοκρασίες και ο παγετός είναι τα θέματα αντιμετωπίζονται συνολικά σε ολόκληρη την Ευρυτανία».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ήδη έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στο εθνικό δίκτυο όπως επίσης και στο οδικό δίκτυο της Εύβοιας, την Βοιωτίας, της Φωκίδας και της Φθιώτιδας.
Σύμφωνα με την αστυνομία στην Ευβοια εντοπίζονται προβλήματα και η κυκλοφορία γίνεται με αλυσίδες:
· Στη Νέα Εθνική Οδό Χαλκίδας-Αιδηψού από 16η χ/θ έως 44η χ/θ
· Σε όλο το οδικό δίκτυο περιοχής αρμοδιότητας Αστυνομικού Τμήματος Κύμης
Στην Βοιωτία με αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία
· Στην Επαρχιακή Οδό Αράχωβας-Επταλόφου από 12η χ/θ έως Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού
· Στην Επαρχιακή Οδό Αναλήψεως-Ελικώνα-Κυριακίου
· Στην Επαρχιακή Οδό Κυριακίου-Αγ.’Αννας
· Στην Επαρχιακή Οδό Αγίας Τριάδας-Αγίας ‘Αννας
Στην Ευρυτανία, η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αλυσίδων λόγω παγετού στα ακόλουθα σημεία:
• Στην Εθνική Οδό Καρπενησίου-Αγρινίου, από 7η έως 15η χ/θ, θέση «Μπαγασάκι»
• Στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου-Φουρνά, από 12η έως 22η χ/θ, θέση «Βράχος»
• Στην Επαρχιακή Οδό Φουρνά-Καρδίτσας, από 50η έως 60η χ/θ, θέση «Ζαχαράκη»
• Στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου-Κρίκελλου-Δομνίστας, από 12η έως 25η χ/θ
• Στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου-Χιονοδρομικό Κέντρο, από 3η έως 15η χ/θ
• Στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου-Προυσού-Αγρινίου, από 30η έως 45η χ/θ, θέση «Αραποκέφαλα»
• Στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου-Στενώματος, από 2η έως 17η χ/θ
• Στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου-Φιδάκια, από 7η έως 25η χ/θ,
Δείτε live την εξέλιξη του καιρού από το windy.com

Δείτε ακόμα:  Απατεώνες απέσπασαν 11.000 ευρώ από ηλικιωμένους

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Newsroom | Pireas News