Σαλαμίνα: Αντιδράσεις για την παραμονή των ναυπηγείων και την αλλαγή χρήσεων γης στην Κυνόσουρα

Σαλαμίνα: Αντιδράσεις για την παραμονή των ναυπηγείων και την αλλαγή χρήσεων γης στην Κυνόσουρα

NEWS Β ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ναυπηγεία Κυνοσούρας: Αναβρασμό έχει προκαλέσει στους δημότες , στους περιβαλλοντολογικούς και πολιτιστικούς φορείς  ότι εκτός από την παραμονή των ναυπηγείων μέχρι το 2052, και την αλλαγή χρήσεων γης στην Κυνόσουρα, περιλαμβάνεται η κατασκευή τεράστιας πλωτής δεξαμενής στην Ψυττάλεια, η κατασκευή πλωτών εγκαταστάσεων για την εξυπηρέτηση πλοίων στη Ν-Α Κυνόσουρα και τουριστικές, λιμενικές εγκαταστάσεις στη Ν-Δ Κυνόσουρα.

Διαβάστε την ανακοίνωση της  Επιτροπής Διάσωσης Αρχαιολογικών χώρων της Σαλαμίνας που είναι “αφιερωμένη” στον δήμαρχο Σαλαμόνας, κ. Γιώργο Παναγόπουλο:

“Σχετικά με την απάντηση του κου Πλακιωτάκη Υπουργού Ε.Ν στη κα Μπακαδήμα Βουλευτή Β Πειραιά Μέρα 25 που δημοσιεύθηκε προ ολίγων ημερών.  Αφιερώνουμε στο Δήμαρχο Σαλαμίνας κο Παναγόπουλο απόσπασμα από την απάντηση του κ. Πλακιωτάκη στην κα Μπακαδήμα:

“Περαιτέρω, γνωρίζετε ότι, σύμφωνα με την σύμβαση παραχώρησης μεταξύ ελληνικού Δημοσίου και της ΟΛΠ Α.Ε. (ν. 4404/2016, Α’ 126) και τις αποφάσεις της Επιτροπής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (Ε.Σ.Α.Λ.), κατά τις 80η /25-09-2019, 81η /09-10-2019 και 83η /26-02-2020 συνεδριάσεις της, στις οποίες γνωμοδότησε επί των χρήσεων γης και όρων δόμησης στην περιοχή της Κυνόσουρας, δύναται η παραμονή και λειτουργία των υφιστάμενων μονάδων ναυπηγείων στην εν λόγω περιοχή της Σαλαμίνας, έως τη λήξη των συμβατικών υποχρεώσεων της ελληνικής πολιτείας”.

Υπενθυμίζουμε στο Δήμαρχο ο οποίος ήταν παρών στην κατάπτυστη 80ή ΕΣΑΛ , ότι εκτός από την παραμονή των ναυπηγείων μέχρι το 2052, και την αλλαγή χρήσεων γης στην Κυνόσουρα, περιλαμβάνεται η κατασκευή τεράστιας πλωτής δεξαμενής στην Ψυττάλεια, η κατασκευή πλωτών εγκαταστάσεων για την εξυπηρέτηση πλοίων στη Ν-Α Κυνόσουρα και τουριστικές, λιμενικές εγκαταστάσεις στη Ν-Δ Κυνόσουρα.”

Επιτροπή Διάσωσης Αρχαιολογικών χώρων της Σαλαμίνας

Δείτε ακόμα:  Σαλαμίνα: Σε τραγική κατάσταση παραμένει το Λύκειο Αμπελακίων (ΦΩΤΟ)

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Η Ρίτα Παπαδοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα . Έχει πανεπιστημιακές σπουδές στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και τα τελευταία χρόνια αρθρογραφεί σε blog και sites