Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός για το ενδεχόμενο πυρκαγιών

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η φωτιά στη Γιόφυρο Ηρακλείου
Σε πλήρη έλεγχο τέθηκε η φωτιά στη Γιόφυρο Ηρακλείου από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, η οποία εκδηλώθηκε νωρίς το μεσημέρι. Η φωτιά έκαψε καλαμιές σε ιδιωτική έκταση και δεν επεκτάθηκε λόγω της άμεσης κινητοποίησης των δυνάμεων πυρόσβεσης.
Στο μεταξύ, φωτιά που εκδηλώθηκε στο Κεραμούτσι του Δήμου Μαλεβιζίου στο Ηράκλειο, τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο έχοντας κάψει τρία στρέμματα γεωργικής έκτασης.
Τέλος, στην Αγιά Μυλοπόταμου οι πυροσβέστες έδρασαν σε φωτιά μικρής έκτασης σε ελαιώνα η οποία άμεσα κατασβέστηκε. Και στα τρία μέτωπα, σύμφωνα με ενημέρωση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από το συντονιστικό της Περιφερειακής Διοίκησης της Π.Υ Κρήτης, παραμένουν οχήματα για επιφυλακή των σβησμένων εστιών, ενώ όπως τονίστηκε, η άμεση ανταπόκριση στις κλήσεις για πυρόσβεση αποσόβησε την όποια επέκταση των πυρκαγιών.
Σε πλήρη ετοιμότητα και επιφυλακή παραμένει το σύνολο των δυνάμεων της Πυροσβεστικής στην Κρήτη, δεδομένου ότι το νησί βρίσκεται σε κατάσταση πολύ υψηλού κινδύνου, με τον άνεμο να ενισχύει την επικινδυνότητα που αφορά στις υψηλές θερμοκρασίες. Πολιτική προστασία, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους με την πυροπροστασία φορείς αλλά και με τις στρατιωτικές μονάδες, είναι έτοιμες αν χρειασθεί να επέμβουν άμεσα.
Να σημειωθεί ότι μέχρι νεωτέρας, απαγορεύεται η κυκλοφορία και παραμονή στο σύνολο των περιοχών NATURA, στα αστικά και περιαστικά δάση, φαράγγια και εθνικούς δρυμούς στο νησί, καθώς επίσης και κάθε δραστηριότητα από την οποία μπορεί να προκληθεί πυρκαγιά.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Αυτός είναι το φαβορί για τον ρόλο του νέου Τζέιμς Μποντ

Newsroom | Pireas News