Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Αριδαία του δήμου Αλμωπίας και ο δήμος Σκύδρας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ζημιές έχουν προκληθεί σε κατοικίες, καταστήματα και καλλιέργειες από τον πρωτοφανή όγκο νερού
Πρωτοφανής ήταν σύμφωνα με τον δήμο Αλμωπίας η βροχόπτωση που έπληξε χθες την περιοχή, η οποία μετρήθηκε στα 206 χιλιοστά νερού σε ένα 24ωρο, για μια περιοχή όπου η ετήσια βροχόπτωση υπολογίζεται στα 760 χιλιοστά.
«Επικοινωνήσαμε με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα και με τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, Χρήστο Τριαντόπουλοκαι κηρύχθηκε η περιοχή της Αριδαίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης», δήλωσε στο ΑΠΕ ο δήμαρχος Χρήστος Μπάτσης. Επισήμανε ότι στην περιοχή αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία, ενώ οι πολίτες που έχουν υποστεί ζημιές, μπορούν να καταθέσουν αίτηση οικονομικής ενίσχυσης στον δήμο.
Για αύριο Τετάρτη οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων του Δήμου Αλμωπίας θα λειτουργήσουν κανονικά, εκτός των νηπιαγωγείων Χρύσας – Τσάκων και Ξιφιανής, στα οποία παρατηρήθηκε έντονη υγρασία στο εσωτερικό των κτιρίων.
Στον δήμο Σκύδρας συνεχίζεται η καταγραφή των ζημιών και όπως δήλωσε στο ΑΠΕ η δήμαρχος Κατερίνα Ιγνατιάδου, μετά από σχετικό αίτημα, κηρύχθηκε το σύνολο του δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ζημιές έχουν καταγραφεί σε χωράφια, δρόμους και σε οικιακό εξοπλισμό και έχει ενεργοποιηθεί ο κανονισμός για να καταθέσουν οι πολίτες αίτηση για οικονομική ενίσχυση.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Έρχονται βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Newsroom | Pireas News