Τα επόμενα 24ωρα η απόφαση για την προφυλάκιση ή μη του αστυνομικού που πυροβόλησε τον 16χρονο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέα ποινική δίωξη θα ασκηθεί στον 34χρονο ένστολο μετά τον θάνατο του ανήλικου και θα κληθεί σε συμπληρωματική απολογία
Μέσα στα επόμενα 24ωρα θα αποφασίσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για την ποινική μεταχείριση του 34χρονου αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που κατηγορείται για την αιματηρή καταδίωξη με θύμα τον 16χρονο Ρομά, ο οποίος έχασε σήμερα το πρωί τη μάχη για τη ζωή, ύστερα από νοσηλεία οκτώ ημερών στη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου.
Το Δικαστικό Συμβούλιο καλείται να λύσει τη διαφωνία που προέκυψε μετά την απολογία του κατηγορούμενου αστυνομικού, ανάμεσα σε εισαγγελέα και ανακριτή ως προς την προφυλάκισή του ή μη. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, στη συνέχεια ο ανακριτής που χειρίζεται τον φάκελο της υπόθεσης, θα ζητήσει να ασκηθεί νέα ποινική δίωξη, κατ’ ορθότερο νομικό χαρακτηρισμό της εις βάρος του αποδιδόμενης πράξης, με δεδομένο ότι στο μεταξύ επήλθε ο θάνατος του ανήλικου. Για τη νέα πράξη θα κληθεί να δώσει νέα, συμπληρωματική απολογία ενώπιον του ανακριτή.
Μέχρι να αρθεί η παραπάνω διαφωνία από το Δικαστικό Συμβούλιο, ο κατηγορούμενος αστυνομικός βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Κοντά σε συμφωνία με την Βρετανία για επιστροφή στην Ελλάδα των Γλυπτών του Παρθενώνα

Newsroom | Pireas News