Σημασία έχει να μην αυξηθούν οι «σκληροί» δείκτες – Είναι σίγουρο ότι θα εμβολιαστούμε από Σεπτέμβρη

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Φοράμε μάσκα όπου έχει πολύ κόσμο»
Την εκτίναξη της θετικότητας στα κρούσματα ασθενών που νοσούν από κορονοϊό σχολίασε η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη λέγοντας ότι είναι κάτι αναμενόμενο, αλλά αυτό που είναι πιο σημαντικό είναι να μην αποτυπωθεί στους σκληρούς δείκτες της πανδημίας.
«Τα κρούσματα έχουν ανέβει. Είναι αναμενόμενο. Κινητικότητα υπάρχει, τουρισμός υπάρχει. Αυτό που έχει σημασία είναι να μην έχουμε αύξηση βιοδεικτών, των θανάτων και των διασωληνωμένων» δήλωσε στην ΕΡΤ.
Σύμφωνα με τη γιατρό η αύξηση της θετικότητας δεν προβληματίζει τους ειδικούς γιατί έχουν πλέον στη διάθεσή τους και τα αντιικά φάρμακα.
«Αντιμετωπίζουμε την κατάσταση τελείως διαφορετικά από τους πρώτους μήνες της πανδημίας» είπε η κ. Παγώνη. Μιλώντας για τα μέτρα αυτοπροστασίας και την προαιρετική χρήση μάσκας σε συναθροίσεις η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας – Πειραιά τόνισε ότι «ο κόσμος δεν χρειάζεται να ακούει εμάς τι να κάνει. Γνωρίζει ότι όταν βρίσκεται σε ένα εσωτερικό χώρο με πολύ κόσμο βγάζει τη μάσκα και τη φοράει. Η εμπειρία αυτό έχει δείξει. Η μάσκα πλέον θα φοριέται σε χώρους όπου υπάρχει πολύς κόσμος και σε εσωτερικούς χώρους. Για τους εξωτερικούς η μεταδοτικότητα είναι μειωμένη».
«Οι ομάδες υψηλού κινδύνου θα είναι οι πρώτοι που θα πρέπει να εμβολιαστούν. Είναι σίγουρο ότι θα εμβολιαστούμε όλοι (με τέταρτη δόση) από Σεπτέμβρη. Αυτό που περιμένουμε είναι ότι τα εμβόλία θα είναι αναπροσαρμοσμένα και πολύ καλύτερα», πρόσθεσε η γιατρός.
«Τον Σεπτέμβριο θα ανοίξουν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια. Πρέπει να είμαστε πλήρως προτοιμασμένοι. Δεν θα περιμένουμε τελευταία στιγμή για να κάνουμε ανακοινώσεις», επισήμανε μεταξύ άλλων η κ. Παγώνη.

Δείτε ακόμα:  Δεν δρομολογείται αλλαγή χρήσης των κινηματογράφων Αελλώ, Άστορ και Ιντεάλ

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Newsroom | Pireas News