Στα δικαστήρια Κορίνθου σήμερα ο 45χρονος – Άφαντα τα ανήλικα παιδιά

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αναμένεται να τεθεί σε αργία από την εργασία του σήμερα – «Δεν τον γνωρίζουμε, τον είδαμε από την τηλεόραση» λέει η αντιδήμαρχος Ερέτριας
Το κατώφλι των δικαστηρίων αναμένεται να περάσει σήμερα Τετάρτη ο 45χρονος πατέρας της οικογένειας παλαιοχριστιανών, ο οποίος κρατείται στην Ασφάλεια Κορίνθου, ενώ τα ανήλικα παιδιά της οικογένειας παραμένουν άφαντα, με την Αστυνομία να διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό τους.
«Υπάρχει προκαταρκτική σε εξέλιξη, που έχει διαταχθεί από αρμόδια εισαγγελέα στο ΑΤ Κορίνθου. Περιλαμβάνει την έρευνα μαζί με κοινωνικό λειτουργό στο σπίτι. Με εντολή εισαγγελέα επίσης απομακρύνθηκε το ένα ανήλικο παιδί της οικογένειας, 15 ετών», είπε στο MEGA η εκπρόσωπος Τύπου ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου. Το πλαίσιο δίωξης για τον 45χρονο πατέρα αφορά την προστασία των παιδιών σημείωσε ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης. «Το περιβάλλον στο οποίο ζουν τα παιδιά είναι επικίνδυνο. Στο εξωτερικό, σε οικογένειες που είχαν παρόμοια αντισυμβατική συμπεριφορά, συνήθως είναι πολυάριθμες οικογένειες και υπήρχαν φαινόμενα ενδογαμίας και αιμομιξίας», συμπλήρωσε ο δικηγόρος.
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. τόνισε στο MEGA, πως δεν έχει ζητηθεί από τον πατέρα λήψη βιολογικού υλικού. «Δεν έχει ζητηθεί λήψη DNA, για να αποδειχθεί, εάν τα παιδιά ανήκουν στη συγκεκριμένη οικογένεια, αλλά έχουν ζητηθεί από τον εισαγγελέα έγγραφα, που να αποδεικνύουν ότι τα παιδιά ανήκουν σε αυτή την οικογένεια», είπε η Κωνσταντίνα Δημογλίδου.
Σήμερα αναμένεται να τεθεί σε αργία από τον Δήμο Ερέτριας ο 45χρονος
Ο 45χρονος πατέρας που αυτοπροσδιορίζεται παλαιοχριστιανός, εργαζόταν για περισσότερο από 3 χρόνια στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ερέτριας με τηλεργασία από το λαγούμι των 30 μέτρων στην ορεινή Κορινθία. Είχε ζητήσει μετάταξη από από τον Δήμο Ηλιούπολης, προσκομίζοντας δικαιολογητικά, όπου αναγραφόταν πρόβλημα υγείας. Το αίτημα του γίνεται ομόφωνα δεκτό και ξεκινά να εργάζεται στον δήμο Ερέτριας με εξ αποστάσεως εργασία και μισθό 1.029 ευρώ καθαρά μηνιαίως.
Μιλώντας στο MEGA η Βούλα Αμερικάνου, αντιδήμαρχος Οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών Δήμου Ερέτριας, δήλωσε πως ο 45χρονος εργαζόταν εξ αποστάσεως με καθήκοντα στο γραφείο κίνησης. «Δεν τον γνωρίζουμε, τον είδαμε από την τηλεόραση. Δεν γνωρίζαμε ούτε το πρόσωπό του, γιατί δεν είχε εμφανιστεί. Τον βρήκαμε σε καταστάσεις του Δήμου και θέλοντας να γνωρίσουμε έναν έναν τους υπαλλήλους, στα πλαίσια αυτά είδαμε ότι ο συγκεκριμένος δεν είχε παρουσιαστεί καθόλου στην εργασία του».
Όπως είπε η ίδια, στις αρχές του περασμένου Ιανουαρίου ο Δήμος Ερέτριας επικοινώνησε μαζί του τουλάχιστον τρεις φορές ζητώντας τη φυσική του παρουσία στην εργασία του. «Μας είπε ότι δεν μπορούσε να έρθει και ο λόγος ήταν, ότι κάνει δουλειά εξ αποστάσεως. Ζήτησα εντολή του νέου δημάρχου, η εξ αποστάσεως εργασία δεν υπάρχει για εμάς και θα πρέπει να έχει φυσική παρουσία στον Δήμο. Δεν ήρθε κι εμείς ως νέα διοίκηση μετά από τρία τηλεφωνήματα που κάναμε στον ίδιο, λειτουργήσαμε θεσμικά».
Ο 45χρονος αναμένεται να τεθεί σε αργία από την εργασία του σήμερα Τετάρτη.

Δείτε ακόμα:  Συλλαλητήριο αγροτών έξω από την 29η Έκθεση AGROTICA

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News