Στενίτης: Το μοναδικό γλυπτό της φύσης στη Ζάκυνθο

Στενίτης: Το μοναδικό γλυπτό της φύσης στη Ζάκυνθο

TRAVEL ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ένας φυσικός όρμος στην δυτική πλευρά της Ζακύνθου αποτελεί ένα μοναδικό μνημείο της φύσης από αυτά που ξεχωρίζουν στην Ελλάδα. Αυτός είναι ο Στενίτης! 

Είναι ένα αληθινό γλυπτό της φύσης, αφού η ονομασία του προέρχεται από μια στενή λουρίδα θάλασσας που μπαίνει μέσα στην ξηρά. Ακριβώς στην έξοδο μια μεγάλης χαράδρας προς την θάλασσα!

Ο Στενίτης στη Ζάκυνθο είναι ένα μαγευτικό μέρος το οποίο επιμένει να είναι από τα λίγα που δεν έχει αλλοιωθεί.

 Διατηρεί τη φυσική του ομορφιά, σαν να βγήκε από τους περασμένους αιώνες.

Δεν είναι πολύ εύκολο να προσεγγίσεις το σημείο και ίσως αυτό το κάνει ακόμη πιο ξεχωριστό. Για να φτάσει κανείς εκεί πρέπει μπει μέσα από το χωριό Μαριές, να προχωρήσει περίπου 5-6 χιλιόμετρα άσφαλτο και στο τελείωμά της να διανύσει περίπου τρία χιλιόμετρα χωματόδρομο. Για την πρόσβαση χρειάζεται 4Χ4 και μεγάλη προσοχή.

Άλλος τρόπος, είναι να φτάσει κανείς μέχρι το τέλος της ασφάλτου και να κατεβεί περίπου 3 χιλιόμετρα με τα πόδια. Το κατέβασμα είναι σχετικά εύκολο, αλλά το ανέβασμα θέλει αρκετά καλή φυσική κατάσταση. Οι εικόνες που αντικρίζεις βέβαια, σε αποζημιώνουν.

Υπάρχει πάντα και η πιο ειδυλλιακή λύση. Να φτάσεις εκεί από τη θάλασσα. Ο Στενίτης είναι ο πιο κοντινός όρμος νότια του Πόρτο Βρώμη. Από το Βρώμη, μπορεί να πάρει κανείς πλοιάριο ή να νοικιάσει βαρκούλα όταν έχει επειρία σε κάτι τέτοιο όπως αναφέρει το exploringgreece.tv.

 

Αυτό που σε εντυπωσιάζει σε αυτό το γλυπτό της φύσης στη Ζάκυνθό είναι τα νερά, η καθαρότητα, η φυσική ομορφιά, η αγριάδα και η απόλυτη ησυχία. Σε οδηγεί σε άλλες εποχές, μακριά από την τουριστική αδηφαγία και την μεγάλη τουριστική κίνηση. Αν ψάχνεις να γνωρίσεις από κοντά ένα τέτοιο μέρος τότε ο Στενίτης είναι η ιδανική επιλογή.

Δείτε ακόμα:  Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στον Κορυδαλλό

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Newsroom | Pireas News