Στη δημοσιότητα τα στοιχεία 49χρονου που «έγδυνε» σταθμευμένα αυτοκίνητα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του
Τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του 49χρονου που κατηγορείται ότι έκλεβε εξαρτήματα από σταθμευμένα αυτοκίνητα, όπως ελαστικά, ζάντες κ.ά., με την εις βάρος του αποδιδόμενη δράση να περιλαμβάνει συνολικά 44 «χτυπήματα» και την αξία των κλοπιμαίων να υπερβαίνει τις 66.000 ευρώ, έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ, κατόπιν εισαγγελικής διάταξης.
Όπως ανακοινώθηκε, πρόκειται για τον Μανόλη Χασιρίδη (του Ιλλαριώνος και της Ζίνας), σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για διακεκριμένες κλοπές, ενώ μετά την απολογία του στον ανακριτή Θεσσαλονίκης κρίθηκε προφυλακιστέος.
Η δράση του 49χρονου φαίνεται να ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο. Έκτοτε φαίνεται ότι πραγματοποίησε – είτε μόνος του είτε μαζί με συνεργό του – τη μία κλοπή μετά την άλλη, επιλέγοντας οχήματα που ήταν σταθμευμένα σε πυλωτές πολυκατοικιών αλλά και σε δρόμους, κυρίως στην ανατολική Θεσσαλονίκη και στο κέντρο της πόλης.

Για τον εντοπισμό των δραστών το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης είχε συστήσει ειδική ομάδα. Ο 49χρονος συνελήφθη στα τέλη του προηγούμενου μήνα, όταν, από κοινού με τον συνεργό του, αφαίρεσαν τρία ζαντολάστιχα από αυτοκίνητο στην περιοχή της Ανάληψης, αναφέρθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ. Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του βρέθηκαν εξαρτήματα αυτοκινήτων (πόρτες, ηλεκτρικοί αισθητήρες, κάμερες κ.ά.) όπως επίσης και εργαλεία, ασύρματα χειριστήρια συναγερμών και θυρών γκαράζ, κλειδιά οχημάτων κ.ά.
Όπως ανακοινώθηκε, η εισαγγελική διάταξη (διάρκειας τριών μηνών) αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των αδικημάτων που τελέστηκαν καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτού και σε άλλες αξιόποινες πράξεις. Στο πλαίσιο αυτό, καλούνται πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 2310-388328, 2310-388318 και 2310-388320 του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας.

Δείτε ακόμα:  Νέες αλλαγές στον επιδημιολογικό χάρτη – Ακόμη τρεις περιοχές στο «βαθύ κόκκινο»

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Newsroom | Pireas News