Στην ανακρίτρια οδηγείται η μητέρα κατηγορούμενη για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ανοίγουν ξανά οι φάκελοι της Ίριδας και της Μαλένας
Η 9χρονη Τζωρτζίνα φαίνεται πως μίλησε μετά το θάνατο της και σύμφωνα με τις αρχές έβαλε στο «κάδρο» την μητέρα της η οποία είναι, πλέον, κατηγορούμενη για την δολοφονία της.
Η ουσία κεταμίνη, η οποία μπορεί να προκαλέσει το θάνατο μέσα σε λίγα λεπτά και εντοπίστηκε σε μεγάλη ποσότητα στο άτυχο παιδί, ήταν αυτή που ξετύλιξε το κουβάρι της υπόθεσης και οδήγησε στην σύλληψη της νεαρής μητέρας.
Ο αρμόδιος εισαγγελέας, ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ζήτησε την έκδοση εντάλματος σε βάρος της 33χρονης εκτιμώντας ότι είναι επικίνδυνη για τη διάπραξη και άλλων αδικημάτων. Ο εισαγγελικός λειτουργός φαίνεται να εκτιμά ότι η κατηγορούμενη είναι ικανή για όλα καθώς φέρεται να σημειώνει με νόημα στο σκεπτικό του εγγράφου του προς την ανακρίτρια πως «αν σκοτώσεις το παιδί σου είσαι ικανός να σκοτώσεις κι άλλους».
Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος της νεαρής γυναίκας αφορά στην υπόθεση του θανάτου της Τζωρτζίνας στο νοσοκομείο Παίδων. Ωστόσο, η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες, θα βάλει στο «μικροσκόπιο» τα γεγονότα που προηγήθηκαν όταν και πάλι το κοριτσάκι, πριν από περίπου ένα χρόνο ενώ νοσηλευόταν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, έπαθε ανακοπή καρδιάς και οι γιατροί κατάφεραν να την επαναφέρουν στη ζωή αλλά υπέστη εγκεφαλοπάθεια.
Η Τζωρτζίνα μπήκε στο νοσοκομείο ένα μήνα μετά το θάνατο της μόλις 7 μηνών αδελφής της Ίριδας που βρέθηκε νεκρή στην κούνια της μέσα στο παιδικό δωμάτιο δίπλα από το κρεβάτι της Τζωρτζίνας.
Η δικαστική λειτουργός στο πλαίσιο της έρευνας της θα ανοίξει και πάλι στους φακέλους των θανάτων τόσο της Ίριδας όσο και της 3,5 ετών Μαλένας που ήταν η πρώτη που πέθανε ξαφνικά, τον Απρίλιο του 2019, και ενώ οι γιατροί στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν έλεγαν πως είχε ξεπεράσει τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.
Νομικοί κύκλοι θεωρούν δεδομένο πως θα ζητηθεί η άρση απορρήτου των επικοινωνιών της κατηγορούμενης ενώ θα ερευνηθούν και οι επικοινωνίες στα social media. Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν οι συναλλαγές της 33χρονης ενώ, παράλληλα, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται και στην ενδεχόμενη προμήθεια της ουσίας που εντοπίστηκε στο παιδί και οι γιατροί ήταν κατηγορηματικοί στις καταθέσεις τους ότι δεν τη χορήγησαν κατά τη διάρκεια της νοσηλείας.
Οι προσπάθειες για να συμπληρωθεί το πάζλ της συγκλονιστικής υπόθεσης θα συνεχιστούν με έρευνες προς πάσα κατεύθυνση αφού οι καταιγιστικές εξελίξεις οδηγούν τις αρχές να εξετάζουν όλα τα γεγονότα κάτω από άλλο πρίσμα. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως στο στόχαστρο βρίσκονται ακόμη δυο πρόσωπα που ανήκουν στο περιβάλλον της οικογένειας καθώς ερευνάται ο ρόλος που ενδεχομένως έπαιξαν στο θρίλερ της Πάτρας.
Η 33χρονη, μετά την ποινική δίωξη και την έκδοση εντάλματος σε βάρος της, καλείται πλέον να δώσει εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης. Η κατηγορούμενη αναμένεται να ζητήσει προθεσμία από την ανακρίτρια που θα οδηγηθεί για να προετοιμάσει την υπεράσπιση της. Μετά την απολογία της, ανακρίτρια και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική της μεταχείριση.

Δείτε ακόμα:  Ληστές εισέβαλαν σε σπίτι και βίασαν 31χρονη μπροστά στα παιδιά της

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News