Στις 14 Νοεμβρίου η επόμενη απόπειρα εκτόξευσης της Artemis 1 για τη Σελήνη

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η μη επανδρωμένη αποστολή είχε αναβληθεί τρεις φορές για διαφορετικούς λόγους

Η NASA προγραμματίζει την επόμενη απόπειρα εκτόξευσης της Artemis 1 για τις 14 Νοεμβρίου, όπως ενημέρωσε σήμερα η αμερικανική διαστημική υπηρεσία.

Το πρόγραμμα Artemis αφορά την επιστροφή των ΗΠΑ στη Σελήνη ύστερα από πέντε δεκαετίες.

H αποστολή Artemis 1 δεν θα είναι επανδρωμένη προκειμένου να επαληθευτεί ότι η κάψουλα Orion, στην κορυφή του πυραύλου SLS, είναι ασφαλής για τη μεταφορά πληρώματος στο μέλλον.

Η μη επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη είχε αναβληθεί δύο φορές, λόγω διαρροής καυσίμων, στα τέλη Αυγούστου και στις αρχές Σεπτεμβρίου. Λίγες εβδομάδες αργότερα, λόγω της απειλής του κυκλώνα Ίαν, η NASA είχε απομακρύνει τον πύραυλο SLS (Space Launch System) – τον ισχυρότερο που κατασκεύασε ποτέ – από την πλατφόρμα εκτόξευσης και τον μετέφερε πίσω στο κτίριο συναρμολόγησης του Διαστημικού Κέντρου Κένεντι.

Οι υπεύθυνοι της αποστολής έχουν ως εναλλακτικές ημερομηνίες την 16η και τη 19η Νοεμβρίου. Εάν τελικά ο πύραυλος SLS εκτοξευθεί την 14 η Νοεμβρίου, η αποστολή Artemis 1 αναμένεται να διαρκέσει συνολικά 25 ημέρες και να ολοκληρωθεί με την επιστροφή της κάψουλας Orion στη Γη στις 9 Δεκεμβρίου.

 

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Μία πρωτοποριακή τεχνολογία για οχήματα με υδρογόνο αναπτύσσει η Ελλάδα

Η Ρίτα Παπαδοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα . Έχει πανεπιστημιακές σπουδές στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και τα τελευταία χρόνια αρθρογραφεί σε blog και sites