Στο εδώλιο ο πρώην και ο νυν αντιπεριφερειάρχης για το γηροκομείο-κολαστήριο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εναντίον τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση τελεσθείσα και δια παραλείψεως
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση με το γηροκομείο – κολαστήριο στα Χανιά, καθώς επεκτείνεται ο κύκλος των κατηγορούμενων.
Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ο πρώην και ο νυν αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης και Νίκος Καλογερής, είναι πλέον μεταξύ των κατηγορούμενων στην υπόθεση. Η κατηγορία που τους βαραίνει, είναι η παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση τελεσθείσα και δια παραλείψεως. Οι εισαγγελικές αρχές κατηγορούν τους δύο αιρετούς, ότι ενώ γνώριζαν τις συνθήκες που επικρατούσαν στο συγκεκριμένο γηροκομείο, όχι μόνο προχώρησαν στην έκδοση των αδειών λειτουργίας, αλλά ειδικά ο νυν περιφερειάρχης προχώρησε και στην αναβάθμιση του οίκου ευγηρίας από 16 κλίνες σε 46, ενώ ήταν σε γνώση του οι καταγγελίες που υπήρχαν για την συγκεκριμένη επιχείρηση.
Η δικάσιμός τους έχει οριστεί για τις 2 Σεπτεμβρίου 2022. Υπενθυμίζεται, ότι υπάρχουν 12 υπάλληλοι της Διεύθυνσης Υγείας της Αντιπεριφέρειας Χανίων που εμπλέκονται με βαρύτατες ποινικές κατηγορίες, ακόμα και για την αρπαγή ηλικιωμένων σε αυτή την υπόθεση.

Δείτε ακόμα:  Ποια σχολεία παραμένουν κλειστά λόγω χιονοπτώσεων στη Θεσσαλονίκη

Newsroom | Pireas News