«Στο έλεος της πανδημίας το 55% του πληθυσμού – Πότε θα γίνει η πανδημία εποχική γρίπη»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Καμπανάκι» κινδύνου από τους ειδικούς
«Καμπανάκι» κινδύνου χτύπησε για την πανδημία ο καθηγητής  Φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης Αχιλλέας Γραβάνης,  αναφέροντας χαρακτηριστικά πως το 55% του πληθυσμού βρίσκεται στο έλεος του κορονοϊού.
Συγκεκριμένα ο καθηγητής τόνισε πως το ποσοστό αυτό προκύπτει από τους ανεμβολίαστους συμπολίτες που αντιστοιχούν στο 38% του γενικού πληθυσμού σε συνδυασμό με το 5-7% πλήρως εμβολιασμένων  με ασθενές ανοσοποιητικό και το 10-15% των υγειονομικών που εμβολιάστηκαν στις αρχές του έτους και χρειάζονται την τρίτη δόση.
«Είμαστε σε μια διαδικασία μαραθώνιου με την πανδημία αλλά θα τον κερδίσουμε» δήλωσε ο καθηγητής, ενώ εκτίμησε ότι η πανδημία θα μετατραπεί σε μια ενδημική γριπώδη νόσο ακόμα και μέσα στον επόμενο, εφόσον εντατικοποιηθούν οι εμβολιασμοί.
Σε αυτή την περίπτωση είπε πως «θα μολυνόμαστε αλλά θα το περνάμε στο σπίτι , χωρίς προβλήματα».
Τέλος επεσήμανε ότι η φυσική ανοσία είναι χαμηλότερης δύναμης και εμβέλειας σε σχέση με εκείνη που προσφέρει το εμβόλιο, δηλώνοντας παράλληλα ότι όσοι την «επιλέξουν» θα πληρώσουν το τίμημα ενώ κάποιοι θα χάσουν και τη ζωή τους. «Η μόνη ανοσία που μπορούμε να έχουμε είναι το εμβόλιο», υπογράμμισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  «Θα προκύψουν δυσκολίες, αν υπάρξει διαφορετικό πόρισμα από τους ιατροδικαστές», λέει ο Λύτρας

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News