Συγκλόνισε η κόρη του Μαργαρίτα – Το «αντίο» της με ένα τραγούδι

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τραγούδησε «Το παλικάρι» – Δείτε το βίντεο
Μια αρκετά συγκινητική στιγμή έλαβε χώρα στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στον Γαλατά Χανίων, μετά την εξόδιο ακολουθία του Μίκη Θεοδωράκη, η κόρη του οποίου, η Μαργαρίτα, αποχαιρέτησε τον πατέρα της με ένα τραγούδι.
Συγκεκριμένα, η Μαργαρίτα Θεοδωράκη τραγούδησε «Το παλικάρι», που είχε ερμηνεύσει ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, τη μουσική και τους στίχους του οποίου είχε γράψει ο Μίκης Θεοδωράκης.

«Θα είσαι για πάντα ζωντανός στις καρδιές των ανθρώπων, περισσότερο στη δική μου καρδιά» είπε.
Οι στίχοι του τραγουδιού:
«Κλαίνε τα δέντρα κλαίνε τα σύννεφα κι οι φίλοι σου κλαίνε.παλικάρι στη δουλειά στο σπίτι παλικάριμίλαγες κι η γειτονιά μας γέμιζε πουλιά.Άπλωνες το χέρι σου κι έκοβες το φεγγάριπως σ’ έκοψε σαν λούλουδο ο Χάρος μια νυχτιά.
Κλαίνε οι τράτες κλαίνε τα κύματα κι οι φίλοι σου κλαίνε.παλικάρι στα κουπιά στο γλέντι παλικάριοι κοπελιές κεντούσανε για σένανε κρυφάκεντούσανε τα όνειρα, τον ήλιο, το φεγγάρικεντούσαν την αγάπη τους, της βάζανε πανιά.
Κλαίνε οι ναύτες κλαίνε τα σήμαντρα κι οι φίλοι σου κλαίνε.παλικάρι η μάνα σου τυλίχτηκε στα μαύρατους φίλους σου τους τύλιξε φουρτούνα, συννεφιάτο λιμανάκι ερήμωσε κι η θάλασσα ερημώθηκι ο ήλιος εκαρφώθηκε και δε σαλεύει πια».

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Έστειλαν περιπολικό σε γιατρό για να αναλάβει εφημερία στο νοσοκομείο

Newsroom | Pireas News