Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ του Ελληνικού και του Γαλλικού Ελεγκτικού Συνεδρίου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επίσκεψη του Πιέρ Μοσκοβισί στον Έλληνα ομόλογό του Ιωάννη Σαρμά
Ο πρόεδρος του Γαλλικού Ελεγκτικού Συνεδρίου, Πιέρ Μοσκοβισί, επισκέφθηκε σήμερα τον ομόλογό του Ελληνικού Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ιωάννη Σαρμά, μετά από πρόσκληση του τελευταίου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η επίσκεψη αποβλέπει στην ενίσχυση των στενών δεσμών μεταξύ των δύο ανώτατων θεσμών δημοσιονομικού ελέγχου, αρμοδίων για την επιτήρηση της καλής χρήσης του δημοσίου χρήματος. Οι δύο θεσμοί διατηρούν μεταξύ τους ισχυρούς δεσμούς, καθώς το Ελληνικό Ελεγκτικό Συνέδριο οικοδομήθηκε με βάση το αντίστοιχο Γαλλικό μοντέλο οργάνωσης, και η επίσκεψη έγινε προκειμένου να ενισχυθούν οι δεσμοί αυτοί ακόμη περισσότερο.
Στο μεταξύ, συνομολογήθηκε συμφωνία διμερούς συνεργασίας μεταξύ των δύο θεσμών για την ανταλλαγή εμπειρίας και καλών πρακτικών, για την οργάνωση επιμορφωτικών επισκέψεων και σεμιναρίων καθώς και για την υποδοχή Ελλήνων γαλλόφωνων δικαστών και ελεγκτών στο γαλλικό Ελεγκτικό Συνέδριο, μέσα στο πλαίσιο ενός προγράμματος ανταλλαγών επισκέψεων.
Τέλος, οι δύο θεσμοί συμφώνησαν να ενισχύσουν τη συνεργασία τους στο πλαίσιο της κοινής τους προσπάθειας να εκπληρώνουν πιο αποτελεσματικά και χρήσιμα την αποστολή τους, στην υπηρεσία του κράτους και των πολιτών.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  137 νέοι θάνατοι από κορονοϊό την τελευταία εβδομάδα – Αυξάνονται διαρκώς τα κρούσματα γρίπης

Newsroom | Pireas News