ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ

Συνεδριάζει εκ νέου η Επιτροπή την Δευτέρα – Ποια επιπλέον μέτρα είναι στο «τραπέζι»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης και οι αθλητικές διοργανώσεις βρίσκονται στο επίκεντρο
Σε εφαρμογή τέθηκε σήμερα το πρώτο πακέτο μέτρων για την αποτροπή της διασποράς κορονοϊού, ωστόσο από την Δευτέρα έρχεται το δεύτερο πακέτο, που θα αφορά τα μέτρα που θα ισχύσουν κατά πάσα πιθανότητα αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά.

Συγκεκριμένα, την Δευτέρα θα συνεδριάσει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, τα μέλη της οποίας θα εκτιμήσουν τις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία και ιδιαιτέρως με την διασπορά στη χώρα μας της μετάλλαξης Όμικρον, η οποία και θα κρίνει, εάν τα επιπλέον μέτρα που θα προταθούν, θα εφαρμοστούν μετά ή πριν την Πρωτοχρονιά.

Για τα επιπλέον μέτρα που θα ληφθούν, προϊδέασε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στο Open.
Ειδικότερα, τα νέα μέτρα θα αφορούν κυρίως στο χώρο της νυχτερινής διασκέδασης και τις αθλητικές διοργανώσεις.

Πιο συγκεκριμένα, στο «τραπέζι» βρίσκεται ο περιορισμός του ωραρίου λειτουργίας των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης, τα οποία ενδεχομένως θα κλείνουν τα μεσάνυχτα.

Επίσης, μελετάται το σενάριο να απαγορευθεί η παρουσία ορθίων σε αυτούς τους χώρους, καθώς και να μπει περιορισμός και στους καθήμενους.

Σε κάθε περίπτωση όπως είπε ο κ. Πλεύρης, τα μέτρα αυτά θα ισχύσουν για 15 ημέρες, καθώς η κυβέρνηση κατανοεί ότι ο συγκεκριμένος κλάδος έχει πληγεί πάρα πολύ.

Όσον αφορά στις αθλητικές διοργανώσεις, στο «τραπέζι» βρίσκεται ο περιορισμός της παρουσίας φιλάθλων στο 30% της χωρητικότητας του γηπέδου ή ακόμα και να τελούνται οι αγώνες χωρίς φιλάθλους.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Ψάχνουν τον συνεργό που έδωσε το βιτριόλι στην κατηγορούμενη

λεωνιδας μανωλακος

Newsroom | Pireas News