Συνεισφέρει και ο στρατός για την κατάσβεσή της – Δείτε εικόνες από την καταστροφή

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην περιοχή Λάππα του Δήμου Δυτικής Αχαΐας
Σε εξέλιξη βρίσκεται η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην Καλλιθέα Λουτρακίου και στην ευρύτερη περιοχή επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις, έχοντας τη συνδρομή δυνάμεων του στρατού.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την πυροσβεστική, στην ευρύτερη περιοχή επιχειρούν 135 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 50 οχήματα, ενώ μέχρι τη δύση του ήλιου θα πραγματοποιούν ρίψεις νερού από οκτώ αεροπλάνα και πέντε ελικόπτερα. Μάλιστα, δύο από τα ελικόπτερα έχουν διατεθεί από το ΓΕΕΘΑ και ένα ακόμη για τον συντονισμό τους.
Επίσης, το ΓΕΕΘΑ έχει διαθέσει 40 άτομα ως πεζοπόρα τμήματα, καθώς και τέσσερα μηχανήματα έργων.
Σύμφωνα πάντα με την πυροσβεστική, απεγκλωβίστηκαν κάτοικοι σε αρκετές περιπτώσεις και μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία, ενώ έχουν προκληθεί ζημιές σε αρκετά σπίτια.
Δείτε εικόνες από την καταστροφή στο Λουτράκι:

Στην Αχαϊα
Όσον αφορά τη φωτιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Λάππα του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, αυτή έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο. Ωστόσο, στο σημείο παραμένουν επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής, προκειμένου να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την πυρκαγιά και να αντιμετωπίσουν πιθανές αναζωπυρώσεις, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Εκκενώθηκε το χωριό Βάλμη – 53 δασικές πυρκαγιές σε όλη τη χώρα την Κυριακή

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News