Συνελήφθη Βούλγαρος καταζητούμενος στις ΗΠΑ για απάτες με κλεμμένα στοιχεία πιστωτικών καρτών

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε βάρος του 52χρονου είχε εκδοθεί ερυθρά αγγελία
Καταζητούμενος στις ΗΠΑ για απάτη άνω των 200.000 δολαρίων, μέσω αναλήψεων από μηχανήματα ΑΤΜ, με κλεμμένα στοιχεία χρεωστικών και πιστωτικών καρτών, συνελήφθη στην περιοχή των Σερρών. Πρόκειται για 52χρονο Βούλγαρο, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ερυθρά αγγελία.
Όπως έγινε γνωστό, δικαστήριο της Πολιτείας του Ιλινόις ζητεί την έκδοσή του καθώς τον κατηγορεί για απάτη, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, όπως επίσης για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.
Οι πράξεις για τις οποίες καταζητείται φαίνεται πως τελέστηκαν το διάστημα από τον Μάρτιο του 2014 έως τον Ιανουάριο του 2015. Ο 52χρονος φέρεται να δρούσε από την πατρίδα του, από κοινού με συνεργούς του. Ένας εξ αυτών φέρεται να έκανε τις παράνομες αναλήψεις στις ΗΠΑ αποστέλλοντας τα χρήματα μέσω εταιρείας μεταφοράς και χρησιμοποιώντας πλαστά στοιχεία παραλήπτη.
Κατά πληροφορίες, τα αμερικανικά διωκτικά έγγραφα αναφέρονται σε δεκάδες περιπτώσεις αναλήψεων με κάρτες που εκδόθηκαν σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Αυστραλίας αλλά και σε χώρες της Ευρώπης (μεταξύ άλλων Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Σουηδία και Δανία).
Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, ο 52χρονος Βούλγαρος οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης και αποφασίστηκε η κράτησή του μέχρι να κριθεί από το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο αν θα εκδοθεί ή όχι στις ΗΠΑ.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Το χρονικό του ναυαγίου με τον πνιγμό δεκάδων μεταναστών

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News