Συνελλήφθησαν δύο γυναίκες υπάλληλοι στην Πάτρα που υπεξαίρεσαν 292.000 ευρώ απο βενζινάδικο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών
Το ποσό των 292.282 ευρώ υπεξαίρεσαν από βενζινάδικο στην Πάτρα δύο γυναίκες υπάλληλοι, με τις αρχές να τις συλλαμβάνουν και να τις οδηγούν στην δικαιοσύνη. Οι υπάλληλοι συνελήφθησαν το απόγευμα της Παρασκευής και αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης κατά συναυτουργία και την νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία για την υπόθεση αναφέρει τα παρακάτω: «Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, δυο ημεδαπές γυναίκες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για υπεξαίρεση κατά συναυτουργία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ενώ από τον Ανακριτή Πατρών εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης σε βάρος των δυο κατηγορούμενων γυναικών. Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, η μια κατηγορούμενη εργαζόμενη ως υπάλληλος σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην Πάτρα, από τον Νοέμβριο του 2022 έως και τον Ιούνιο του 2024, υπεξαίρεσε σταδιακά από κοινού με την δεύτερη κατηγορούμενη, το συνολικό χρηματικό ποσό των (292.282) ευρώ, προερχόμενο από τις εισπράξεις της εταιρείας.
Σύμφωνα με την καταγγελία η κατηγορούμενη υπάλληλος πραγματοποιούσε τις εισπράξεις και τις πληρωμές των καυσίμων, καταγράφοντας χειρόγραφα τις κινήσεις και πριν την παράδοση του υπόλοιπου χρηματικού ποσού είτε στη νόμιμη εκπρόσωπο, είτε σε έτερο συνάδελφό της, κατέγραφε χρηματικό ποσό μικρότερο από το πραγματικό, ιδιοποιούμενη το υπολειπόμενο χρηματικό ποσό καθημερινά.
Η κατηγορούμενη υπάλληλος για να μην γίνεται αντιληπτή και να αποφύγει τυχόν εντοπισμό της, σε περίπτωση ελέγχου, κατά την αποχώρηση από την εργασία της, παρέδιδε τα χρήματα που υπεξαιρούσε κάθε φορά στη συνεργό της, η οποία την ανέμενε κοντά στο πρατήριο καυσίμων σε καθημερινή βάση και παραλάμβανε τα χρήματα. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 110 ευρώ, δυο τραπεζικές κάρτες, βιβλίο σημειώσεων, έγγραφα, τρία κινητά τηλέφωνα, δέμα που περιείχε μεταλλικά τμήματα και τμήματα στήριξης θυρών, παραστατικά και αποδείξεις.
Σε βάρος των δυο κατηγορούμενων έχουν σχηματιστεί στο παρελθόν δικογραφίες για απάτη, καθώς εμπορεύονταν κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρικά είδη, έχοντας λάβει από τους ενδιαφερόμενους προκαταβολές ή την συνολική αξία του εμπορεύματος, χωρίς να τα παραδώσουν στους τελευταίους.
Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών».

Δείτε ακόμα:  Πόσους μήνες μετά την δεύτερη δόση θα χορηγείται

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News