ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ

Τα ερωτήματα στα οποία ζητά απαντήσεις η ΕΛ.ΑΣ.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αναμένεται να καταθέσουν πάνω από 30 πρόσωπα, ενώ στο «μικροσκόπιο» μπαίνει βίντεο από τον θάλαμο της Τζωρτζίνας
Το θρίλερ με τον θάνατο τριών παιδιών της ίδιας οικογένειας στην Πάτρα και μια σειρά από βασανιστικά ερωτήματα που περιμένουν απαντήσεις μέσα από τις καταθέσεις που ξεκινούν μέσα στην εβδομάδα, φαίνεται να μπαίνει στην τελική του ευθεία.
Η πιο δύσκολη και περίεργη υπόθεση των τελευταίων 50 ετών, όπως λένε αξιωματικοί της αστυνομίας, με τις στοχευμένες κινήσεις, να έχουν ως στόχο να δείξουν πώς και γιατί τα τρία αγγελούδια, έφτασαν στον θάνατο. Στους επικεφαλής της αστυνομικής έρευνας αναμένεται να καταθέσουν πάνω από 30 γιατροί, νοσηλευτές, αλλά και ιδιώτες που χαρακτηρίζονται πρόσωπα κλειδιά. Στο τέλος θα κληθούν και οι γονείς των παιδιών για να δώσουν τις δικές τους απαντήσεις.
Οι Αρχές θέλουν να δουν το επίμαχο βίντεο, που κατέγραψε η μητέρα των παιδιών στον θάλαμο που νοσηλευόταν η μικρή Τζωρτζίνα και να μάθουν το λόγο που τραβήχτηκε, αλλά και αν η 33χρονη είχε κάνει αναφορά σε παλιότερο χρόνο για την ύπαρξή του. Μια σειρά από συζητήσεις τροφοδότησαν το τελευταίο διάστημα κι οι μαρτυρίες γιατρών για απάθεια και καθυστερημένη αντίδραση της 33χρονης, όταν διαπίστωσε ότι τα παιδιά της είχαν χάσει τη μάχη. Η Μαλένα και η Τζωρτζίνα σε νοσοκομείο και η μόλις 6 μηνών Ίριδα στην κούνια του σπιτιού της. Με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να φωτίσουν όλα όσα είχαν συμβεί και πόσος χρόνος πέρασε μέχρι να ειδοποιηθούν οι γιατροί.
Έντονο προβληματισμό έχουν προκαλέσει και ορισμένες από τις αναρτήσεις της μητέρας Τόσο για σοβαρά προβλήματα υγείας που έγραφε ότι αντιμετώπιζε, χωρίς όπως λένε οι γιατροί να τους έχει ενημερώσει, όσο και για αναζητήσεις, λίγες μέρες μετά τον θάνατο ενός εκ των παιδιών τους. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου για το «Βήμα της Κυριακής», γιατροί που είχαν ασχοληθεί με την αδικοχαμένη Τζωρτζίνα σε νοσοκομεία, είχαν ζητήσει από στενή συγγενή της, να υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση, αλλά εκείνη φέρεται να αρνήθηκε.
Επιπλέον, η ίδια συγγενής εμφάνιζε διαδοχικές νοσηλείες με νευρολογικής φύσης προβλήματα την κρίσιμη περίοδο θανάτου των παιδιών. Για την ώρα οι γονείς παρακολουθούν όλες τις εξελίξεις από το σπίτι τους στην Πάτρα και βρίσκονται καθημερινά σε ανοιχτή γραμμή με τους δικηγόρους τους.
«Είμαι πεπεισμένος πως είναι εγκληματικές ενέργειες. Ανθρώπινο χέρι πήρε για κάποιον λόγο τη ζωή και των τριών κοριτσιών. Αν θέλετε να σας δώσω ένα ποσοστό, είναι 98% δολοφονίες και 2% κάτι άλλο. Σε κάθε περίπτωση, επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις παύουν να είναι συμπτώσεις» σημείωσε ο Θανάσης Κατερινόπουλος. Ο επίτιμος ταξίαρχος της Ελληνικής Αστυνομίας πιθανολόγησε ότι ίσως πίσω από την υπόθεση, να κρύβεται ένα άγνωστο πρόσωπο που κατάφερε να συσκοτίσει τα ίχνη του.
«Δεν είναι σύμπτωση αυτό, δεν είναι κάτι τυχαίο. Τα Σαββατοκύριακα τα νοσοκομεία δεν έχουν γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό, κόσμο γενικότερα. Άνετα μπήκε κάποιος στο δωμάτιο του νοσοκομείου, όπως πιστεύω έγινε στις δύο περιπτώσεις και έκανε το κακό για τους δικούς του λόγους. Δεν ρίχνω την ευθύνη στους γονείς, όπως κάνουν άλλοι. Και ειδικά στη μητέρα» τόνισε.
Με τις εκτιμήσεις και τη σεναριολογία να βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη, οι Αρχές πλέον συμπληρώνουν κομμάτι – κομμάτι το παζλ της υπόθεσης, σίγουροι ότι στο τέλος θα έχουν καταφέρει να λύσουν το μυστήριο που κρύβεται.

Δείτε ακόμα:  Μητέρα κάηκε μαζί με τα δυο παιδιά της

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

λεωνιδας μανωλακος

Newsroom | Pireas News