Τα μέτρα πρέπει να αρθούν σταδιακά για τους εμβολιασμένους

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εντός της εβδομάδας συνεδριάζει η Επιτροπή Επιδημιολόγων για να αξιολογήσει την κατάσταση
Σταδιακά θα περάσουμε στο στάδιο, που δεν θα είναι υποχρεωτική η μάσκα σε εξωτερικούς χώρους, αλλά οι άνθρωποι που είναι ευπαθείς ή οι ανεμβολίαστοι, είναι καλό να την φοράνε, δήλωσε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, τονίζοντας ότι «παραμένει υποχρεωτική η μάσκα. Εξακολουθεί να υπάρχει σύσταση».
Μιλώντας στην ΕΡΤ και αναφερόμενος στους ανεμβολίαστους, ο κ. Μαγιορκίνης επισήμανε ότι σε ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού «υπάρχει ακόμη αντίσταση στον εμβολιασμό». Αναφερόμενος ωστόσο στους εμβολιασμένους, δήλωσε ότι σταδιακά θα πρέπει να αρθούν οι περιορισμοί όσο τον δυνατόν πιο γρήγορα. «Όσον αφορά τους ανεμβολίαστους θα περιμένουμε να δούμε, πώς θα κινηθεί η θνητότητα και η αντίστοιχη πίεση στο ΕΣΥ, για να δούμε πώς θα μπορέσουμε να αποσύρουμε κάποιους από τους περιορισμούς» είπε και συμπλήρωσε: «Γεγονός που σημαίνει ότι η ελάφρυνση των μέτρων περιορισμού της πανδημίας θα είναι υπό προϋποθέσεις».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, είπε ότι «τα μέτρα και οι περιορισμοί που έχουμε είναι πολύ λίγοι, αλλά ενοχλητικοί”» και έδωσε ταυτόχρονα το σύνθημα για επικείμενη χαλάρωση των μέτρων, λέγοντας ότι «με σιγουριά μπορούμε να πούμε ότι μπαίνουμε σε αποκλιμάκωση». Ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε, ότι μέσα στην εβδομάδα θα προχωρήσουν στην Επιτροπή των Ειδικών του υπουργείου σε μερική άρση «ώστε να απαλείψουμε τα μέτρα τελείως, όταν οι συνθήκες μας το επιτρέψουν».
Σύμφωνα με τον κ. Εξαδάκτυλο «η πανδημία όσο βρίσκεται υπό έλεγχο μας επιτρέπει να κάνουμε θετικά βήματα, αλλά αν βρεθεί ανεξέλεγκτη θα μας δημιουργήσει προβλήματα». Πρόσθεσε ότι είναι εμφανές ότι μπαίνουμε σε μια καθοδική πορεία της πανδημίας του κορονοϊού. «Είναι καλό που έχει επικρατήσει η Όμικρον έναντι της Δέλτα, πράγμα που δεν συνέβη τον Ιανουάριο». Δεν παρέλειψε, ωστόσο, να μιλήσει για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 επισημαίνοντας ότι κινδυνεύουν να νοσήσουν βαριά.
Μιλώντας για τις Απόκριες και το τι θα ισχύσει ο κ. Εξαδάκτυλος επισήμανε ότι οι επιστήμονες φοβούνται αναζωπύρωση της διασποράς γιατί «έχουμε μαζικά γεγονότα, με αδυναμία ελέγχου σε πολλά σημεία της πατρίδας μας και με πολλές μετακινήσεις. Ενδεχομένως, μία άσκοπη απόφαση θα μπορούσε να αναστρέψει την πορεία που μετά από πολύ χρόνο και κόπο ακολουθούμε».

Δείτε ακόμα:  Πού γίνονται δωρεάν rapid tests σήμερα Παρασκευή

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News