Τι αλλάζει μετά το Πάσχα με τη χαλάρωση των μέτρων

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε τι θα γίνει με τις μάσκες και τα πρόστιμα
Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η χαλάρωση των μέτρων για τον κορονοϊό από το Πάσχα και μετά. Από τις πρώτες ημέρες του Μαΐου, θα υπάρχει μια περαιτέρω αποκλιμάκωση η οποία αναπόφευκτα θα συμπεριλάβει και τους ανεμβολίαστους.
Τα τελευταία 24ωρα μπαίνουν οι οριστικές πινελιές στο σχέδιο άρσης των μέτρων και μέσα στις επόμενες ημέρες θα γίνουν οι ανακοινώσεις.
Η αποκλιμάκωση των περιορισμών, μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνει κατάργηση στα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης στους εξωτερικούς χώρους και κατάργηση στα υποχρεωτικά τεστ, ενδεχομένως και στα σχολεία για μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι πολίτες θα έχουν «ελευθέρας» σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανοιχτούς χώρους, όπως είναι τα θερινά σινεμά και τα θέατρα, οι συναυλίες και οι ανοικτοί χώροι των εστιατορίων χωρίς την επίδειξη του πιστοποιητικών εμβολιασμού, πιστοποιητικών νόσησης ή αρνητικού τεστ.
Ενδεχομένως όσο καλοκαιριάζει το περιοριστικό αυτό μέτρο να πάψει να ισχύει και για την είσοδο σε εμπορικά καταστήματα και λιανεμπόριο.
Επίσης, αυτό που αναμένεται να περιλαμβάνεται στο πακέτο χαλάρωσης των μέτρων, θα είναι η σταδιακή μείωση με στόχο την τελική κατάργηση των υποχρεωτικών τεστ (PCR, rapid, self test) σε εργασιακούς χώρους και των self test στα σχολεία.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Το ιικό φορτίο της παραλλαγής Όμικρον στα λύματα της Θεσσαλονίκης έφτασε στο 60%

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News