Τι είπε ο Έλληνας μουσικός για την εμπειρία

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Ήμουν ξύπνιος περίπου 1,5 ώρα και την μια έπαιζα τραγούδια»
Την ξεχωριστή εμπειρία που βίωσε κατά την διάρκεια χειρουργείου στον εγκέφαλο ενώ έπαιζε μπουζούκι περιέγραψε ο μουσικός, Δημήτρης Κύρτσος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Πρόκειται για τον πρώτο ασθενή στην Ελλάδα που υπεβλήθη σε τέτοια διαδικασία.
Όπως εξήγησε σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ, το να παίζει μπουζούκι κατά την διάρκεια του χειρουργείου, λειτουργεί ως απόδειξη στους γιατρούς που πραγματοποιούν το χειρουργείο, ότι οι εγκεφαλική λειτουργία του ασθενή, γίνεται κανονικά ενώ ανέφερε ότι έχει χρειαστεί να υποβληθεί σε άλλη μια επέμβαση στον εγκέφαλο στο παρελθόν και κατά εκείνο το χειρουργείο παρότι είχε ζητήσει να έχει το μπουζούκι του μαζί του, αυτό δεν κατέστη εφικτό.
Για το χειρουργείο, ο κ. Κύρτσος είπε πως αρχικά είχε λάβει ολική νάρκωση και έπειτα από περίπου μια ώρα οι γιατροί τον ξύπνησαν, του έκαναν ερωτήσεις ακριβώς για να ελέγξουν ότι ανταποκρίνεται σωστά κι έπειτα του έδωσαν να παίξει μπουζούκι.
Δήλωσε μάλιστα πως δεν μπορεί να πει ότι το όλο εγχείρημα τον δυσκόλεψε καθώς δεν ήταν πλήρως ξύπνιος αλλά περισσότερο ασυναίσθητα ή μηχανικά έπαιζε μουσική.
«Ήμουν ξύπνιος περίπου 1,5 ώρα και την μια έπαιζα τραγούδια», διευκρίνισε και χαμογελώντας δεν παρέλειψε να πει ότι κατά την διάρκεια του χειρουργείου είχε ακόμη και «παραγγελιές» από την σύζυγό του, στην οποία αφιέρωσε μάλιστα το τραγούδι «ξενάκι».
Πρόσθεσε πως δεν έπαιζε με το 100% των δυνατοτήτων του αλλά μάλλον με ένα 10% τους και δεν καταλάβαινε κανέναν πόνο.
Πήγαν όλα καλά, συνόψισε χαμογελώντας και πρόσθεσε πως σε διάστημα 2-3 μηνών γύρισε κανονικά στην εργασία του.

Δείτε ακόμα:  Πιο αποτελεσματική η διεκδίκηση των αιτημάτων με ανοικτές σκηνές

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Newsroom | Pireas News