Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Ανδρέα Πάτση ζητεί ο εισαγγελέας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο δικαστικός λειτουργός έκρινε ότι προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις για ελλιπείς και ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες

Δέκα ημέρες χρειάστηκε ο αρμόδιος εισαγγελέας για να μελετήσει το φάκελο με τα στοιχεία που αφορούν στην υπόθεση των πόθεν έσχες του ανεξάρτητου βουλευτή Ανδρέα Πάτση και να ζητήσει την άρση της ασυλίας του.

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας για θέματα πόθεν έσχες Χαράλαμπος Τζώνης, μετά την μελέτη του φακέλου που έφτασε στα χέρια για την υπόθεση από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής ζητώντας την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Ανδρέα Πάτση, προκειμένου να του ασκηθεί ποινική δίωξη για παραβάσεις του νόμου περί πόθεν έσχες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελικός λειτουργός έκρινε, ότι προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις σε βάρος του ανεξάρτητου σήμερα βουλευτή για να βρεθεί κατηγορούμενος για ελλιπείς και ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες σε βαθμό πλημμελήματος.

Για να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του βουλευτή πρέπει προηγουμένως να δοθεί το «πράσινο φως» από τη Βουλή με την άρση της ασυλίας του. Έτσι, ο φάκελος διαβιβάζεται μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου στη Βουλή, η οποία θα αποφασίσει αν θα αρθεί ή όχι η ασυλία του κ.Πάτση.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Απανθρακωμένος βρέθηκε ηλικιωμένος σε χωράφι στην Θεσπρωτία

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News