ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ

«Το πρώτο τεστ εγκυμοσύνης»

«Το πρώτο τεστ εγκυμοσύνης»

NEWS VIRAL ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΥΓΕΙΑ

Τα πρώτα τεστ εγκυμοσύνης φαίνεται πως αναπτύχθηκαν από τους αρχαίους Αιγύπτιους. Σύμφωνα με ιατρικό κείμενο που γράφτηκε περίπου το 1400 π.Χ. και βρίσκεται στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, οι γυναίκες ουρούσαν πάνω σε ένα σακούλι με σπόρους κριθαριού και ένα άλλο με σπόρους σιταριού.

Αν φύτρωναν οι σπόροι και στα δύο σακούλια μετά την ούρηση, τότε συμπέραιναν ότι η γυναίκα ήταν έγκυος. Από τη δεκαετία του 1960, ερευνητές έκαναν πολλά πειράματα και διαπίστωσαν ότι το τεστ εγκυμοσύνης των αρχαίων Αιγυπτίων ήταν 70-85% ακριβές.

Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι θεωρούσαν ότι μπορούσαν να βρουν και το φύλο του μωρού. Εάν η γυναίκα έβλεπε ότι βλάστησαν πρώτα οι σπόροι κριθαριού, τότε το μωρό ήταν αγόρι. Αν είχαν βλαστήσει πρώτα οι σπόροι του σιταριού, ήταν κορίτσι. Αυτό το σκέλος του τεστ των αρχαίων Αιγυπτίων, δεν επιβεβαιώθηκε!

Τα σύγχρονα τεστ εγκυμοσύνης βασίζονται σε πρωτεΐνες που μπορούν να ανιχνεύσουν την ορμόνη ανθρώπινη χοριακή γοναδοτροπίνη. Εκτιμάται ότι το τεστ των αρχαίων Αιγυπτίων είχε τόσο μεγάλο ποσοστό επιτυχίας, επειδή τα αυξημένα επίπεδα οιστρογόνου στα ούρα μίας εγκύου, θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη των σπόρων.

* Το κείμενο ανέβηκε στον προσωπικό λογαριασμό του κ. Σούση στο Facebook.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Survivor Spoiler: Ο Τάκης Ζαχαράτος μιμείται τον Νίκο Μπάρτζη και το αποτέλεσμα έγινε viral! (video)

λεωνιδας μανωλακος

Newsroom | Pireas News