Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για την ασφάλεια των επισήμων

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κλειστές κατά διαστήματα Μητροπόλεως, Αιόλου και Ερμού
Περισσότεροι από 1.000 (σ.σ. ίσως μάλιστα να φτάσουν και τους 1.500) αστυνομικοί θα απασχοληθούν σήμερα (Δευτέρα 16/1) στα μέτρα ασφαλείας για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.
Η τελευταία μεγάλη σύσκεψη στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. έλαβε χώρα το πρωί του Σαββάτου, παρουσία μάλιστα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, ενώ στη χώρα μας βρίσκονται εκπρόσωποι από τουλάχιστον 11 βασιλικούς οίκους της Ευρώπης.
Στη Μητρόπολη Αθηνών, όπου θα λάβει χώρα η εξόδιος ακολουθία, θα επιτρέπεται η πρόσβαση μόνο στους 187 προσκεκλημένους που θα έχουν ονομαστική πρόσκληση, με πηγές της ΕΛ.ΑΣ. να σημειώνουν ότι «ο συγκεκριμένος χώρος είναι εύκολο να επιτηρηθεί, το έχουμε ξανακάνει αρκετές φορές κατά το παρελθόν». Περιμετρικά του ναού αστυνομικοί θα δημιουργήσουν κλοιό ασφαλείας, ενώ επί ποδός θα είναι η Τροχαία πραγματοποιώντας έκτακτες και προσωρινές διακοπές κυκλοφορίας στις οδούς Μητροπόλεως, Αιόλου και Ερμού, ενώ ο επικεφαλής των μέτρων ασφαλείας θα μπορεί να διατάξει κάτι ανάλογο όπου κρίνει ότι υπάρχει αναγκαιότητα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, συνολικά πέντε drones της ΕΛ.ΑΣ. θα πετούν στον αττικό ουρανό και θα δίνουν –μαζί με δύο ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ.- «ζωντανή» εικόνα στο κέντρο Επιχειρήσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής. Στο κέντρο της Αθήνας θα βρίσκονται σε επιφυλακή –για παν ενδεχόμενο- άντρες της ΕΚΑΜ, των ΜΑΤ, όπως και ειδικά εκπαιδευμένοι αστυνομικοί – σκύλοι, καθώς και κλιμάκιο του ΤΕΕΜ. Μάλιστα, σε ταράτσες ψηλών κτιρίων αναμένεται να αναπτυχθούν και ελεύθεροι σκοπευτές, ενώ τους υψηλούς προσκεκλημένους θα συνοδεύουν και αστυνομικοί από τα Επίσημα της ΕΛ.ΑΣ.
Απαγόρευση στάθμευσης
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΓΑΔΑ: Τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023 και κατά τις ώρες 06:00 έως 14:00 θα πραγματοποιηθεί προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στις κατωτέρω οδούς του Δήμου Αθηναίων: Μητροπόλεως σε όλο το μήκος της, Αιόλου (στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ανδριανού και Ερμού) και Ερμού (στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αιόλου και Αθηνάς). Επιπλέον, από την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 22:00 έως τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 14:00’, απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων στις ανωτέρω οδούς.
«Φρούριο» το Τατόι
Από την πρώτη στιγμή οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επεσήμαναν τις δυσκολίες που υπάρχουν στο να αστυνομευτεί το Τατόι και να μην επιτραπεί να παρεισφρήσουν άτομα που δεν θα έχουν τη σχετική άδεια. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έγιναν τουλάχιστον δύο αυτοψίες στο Τατόι, πριν καταρτιστεί και οριστικοποιηθεί το σχέδιο ασφαλείας. Να σημειώσουμε ότι στην περιοχή το «μπλόκο» της ΕΛ.ΑΣ. θα βρίσκεται σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από τα πρώην βασιλικά κτήματα, στην είσοδο της «Λεύκας» καθώς επιθυμία της οικογένειας είναι να μην υπάρχουν κάμερες στο σημείο ταφής. Επί τόπου θα βρίσκονται και εκεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, καθώς πλήθος εποχούμενων περιπολιών.
ΝΟΤΑΜ για drones
Τέλος, προσωρινούς περιορισμούς στην κυκλοφορία των drones επιβάλλει ΝΟΤΑΜ που εκδόθηκε για σήμερα Δευτέρα (16/1) και αφορά το χρονικό διάστημα 04:00 τα ξημερώματα μέχρι 17:00 το απόγευμα, στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας για την κηδεία και την ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Η συγκεκριμένη ΝΟΤΑΜ αφορά το κέντρο της Αθήνας και τα βόρεια προάστια της Αττικής και συγκεκριμένα τις περιοχές Τανάγρα, Τατόι, Δεκέλεια κ.ά.

Δείτε ακόμα:  Δύσκολος ο χειμώνας λόγω χαμηλού ποσοστού εμβολιασμού

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Newsroom | Pireas News