Tούρτα με καρύδα: Εύκολη συνταγή για το απόλυτο Χριστουγεννιάτικο γλυκό

Tούρτα με καρύδα: Εύκολη συνταγή για το απόλυτο Χριστουγεννιάτικο γλυκό

NEWS ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι έχει μια συγκεκριμένη ιεροτελεστία από την οποία δεν μπορεί να λείπει το γλυκό που ακολουθεί το τέλος του γεύματος. Σήμερα σας έχουμε μια εύκολη συνταγή για το απόλυτο γλυκό των ημερών που είναι η τούρτα με καρύδα

Υλικά συνταγής

6 ασπράδια αυγών
400 γρ. ζάχαρη άχνη
300 γρ. αλεύρι Γιώτης για όλες τις χρήσεις
2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ Γιώτης
250 γρ. γάλα
225 γρ. βούτυρο, μαλακό
1 κ.γλ. αλάτι
1 κ.γλ. άρωμα βανίλιας
Για τη γέμιση

4 κρόκοι αυγών
100 γρ. βούτυρο
100 γρ. ζάχαρη άχνη
200 γρ. καρύδα σκόνη
50 γρ. φιστίκια, κομμένα στη μέση
75 γρ. κερασάκια γλασέ, ψιλοκομμένα
75 γρ. σταφίδες, ξανθές
70 γρ. ουίσκι
Για τη διακόσμηση

300 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.σ σιρόπι
70 γρ. νερό
Μισό κ.γλ. αλάτι
2 ασπράδια αυγών
1 κ.γλ. άρωμα βανίλιας
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.

Ρίχνουμε μέσα 200 γραμμάρια από τη ζάχαρη και ανακατεύουμε απαλά.

Ανακατεύουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, το αλεύρι, το γάλα, το βούτυρο, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το άρωμα βανίλιας.

Χτυπάμε σε μίξερ για 4 λεπτά.

Tούρτα με καρύδα: Εύκολη συνταγή για το απόλυτο Χριστουγεννιάτικο γλυκό
Tούρτα με καρύδα: Εύκολη συνταγή για το απόλυτο Χριστουγεννιάτικο γλυκό

Ρίχνουμε μέσα τα ασπράδια και ανακατεύουμε.

Στην συνέχεια, μοιράζουμε το μείγμα σε 2 στρογγυλά βουτυρωμένα ταψιά (διαμέτρου 23 εκατοστών) και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για 35 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσουν.

Κατόπιν, ετοιμάζουμε τη γέμιση.

Χτυπάμε τους κρόκους με το βούτυρο σε κατσαρόλα, σε χαμηλή θερμοκρασία, για περίπου 5 λεπτά.

Βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης.

Αφήνουμε στην άκρη.

Έπειτα προχωράμε στη διακόσμηση.

Βάζουμε τη ζάχαρη άχνη, το σιρόπι, το νερό και το αλάτι σε κατσαρολάκι.

Βράζουμε για 10 λεπτά.

Δείτε ακόμα:  Συνταγή για Βότκα με γεύση μήλο: Το τέλειο ποτό για όλες τις στιγμές!

Μετά, χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και προσθέτουμε τη βανίλια.

Ρίχνουμε το σιρόπι σιγά – σιγά σαν κλωστή, χτυπώντας συνέχεια.

Κόβουμε το κάθε κομμάτι από το παντεσπάνι οριζόντια, στη μέση.

Βάζουμε σε πιατέλα ένα κομμάτι, σκεπάζουμε με το 1/3 της γέμισης, σκεπάζουμε με το δεύτερο κομμάτι και συνεχίζουμε με κρέμα, παντεσπάνι, κρέμα και παντεσπάνι.

Τέλος, αλείφουμε με τη μαρέγκα της διακόσμησης καλύπτοντας τα πλαϊνά.

Η τούρτα καρύδας είναι έτοιμη.

Καλή απόλαυση!

Συμβουλές

  • Εάν θέλουμε μπορούμε να κρατήσουμε κάποια από τα κερασάκια γλασέ και να διακοσμήσουμε την τούρτα μας.
  • Για έξτρα απόλαυση, μπορούμε να στολίσουμε την τούρτα μας και με φλούδες λεμονιού.

 

Η Ρίτα Παπαδοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα . Έχει πανεπιστημιακές σπουδές στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και τα τελευταία χρόνια αρθρογραφεί σε blog και sites