Β Πειραιά: Σε πορτοκαλί συναγερμό Κερατσίνι, Δραπετσώνα και Πέραμα!

Β Πειραιά: Σε πορτοκαλί συναγερμό Κερατσίνι, Δραπετσώνα και Πέραμα!

NEWS Β ΠΕΙΡΑΙΑ

Προβληματισμό στην ηγεσία της αστυνομίας και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προκαλεί η εξέλιξη της πανδημίας σε Κερατσίνι, Δραπετσώνα και Πέραμα , ενώ ως πρόσθετος «πονοκέφαλος» εκλαμβάνεται η απόφαση της ΔΙΣ για λειτουργία των εκκλησιών στα Θεοφάνεια 2021.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», δέκα δήμοι βρίσκονται σε πορτοκαλί συναγερμό, καθώς τα τελευταία εικοσιτετράωρα καταγράφουν αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Σε αυτούς δεν προσμετρούνται οι περιοχές της Δυτικής Αττικής (Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Μάνδρα) που βρίσκονται σε καθεστώς lockdown ήδη από τα μέσα Δεκεμβρίου. Το πρόβλημα εντοπίζεται, μεταξύ άλλων, σε Πέραμα, Κερατσίνι-Δραπετσώνα.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. προσανατολίζονται στην υιοθέτηση σχεδίου εντατικών ελέγχων, αναλόγου με αυτό που εφαρμόζεται στη Δυτική Αττική.

Β Πειραιά: Σε πορτοκαλί συναγερμό Κερατσίνι, Δραπετσώνα και Πέραμα!
Β Πειραιά: Σε πορτοκαλί συναγερμό Κερατσίνι, Δραπετσώνα και Πέραμα!

«Πρέπει να δούμε τι φταίει σε καθεμιά από τις περιοχές και να προσαρμόσουμε τον σχεδιασμό μας», δήλωσε στην «Κ» κορυφαίος αξιωματούχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, διευκρινίζοντας πάντως ότι η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων που καταγράφεται σε συγκεκριμένους δήμους της νοτιοανατολικής Αττικής οφείλεται στην εξάπλωση του ιού όχι στον γενικό πληθυσμό αλλά σε δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων.

Στο πλαίσιο των νέων περιοριστικών μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ την Κυριακή, η ΕΛ.ΑΣ. εφαρμόζει σχέδιο εντατικών ελέγχων στις περιοχές με αυξημένο ιικό φορτίο.

Το κύριο βάρος πέφτει σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα, καθώς και γειτονιές δήμων που βρίσκονται εντός λεκανοπεδίου, όπως το Μενίδι, το Ζεφύρι, το Ιλιον και η Πετρούπολη.

Β Πειραιά: Σε πορτοκαλί συναγερμό Κερατσίνι, Δραπετσώνα και Πέραμα!
Β Πειραιά: Σε πορτοκαλί συναγερμό Κερατσίνι, Δραπετσώνα και Πέραμα!

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το κύριο βάρος πέφτει στον περιορισμό της κυκλοφορίας κατά τις βραδινές ώρες και γι’ αυτό συνεχίζονται τα μπλόκα και οι έλεγχοι της Τροχαίας σε κεντρικούς οδικούς άξονες.

Από τα συνολικά 34 μπλόκα της Τροχαίας τα 20 εντοπίζονται στις συγκεκριμένες περιοχές, ενώ όπως δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Θόδωρος Χρονόπουλος, μετά τις 9 μ.μ. η αστυνομία προχωράει σε προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σε κεντρικούς οδικούς άξονες ώστε να ελέγχεται το σύνολο των οχημάτων.

Δείτε ακόμα:  Β Πειραιά: Πολιτικές συγκεντρώσεις φίλων του Γιάννη Ραγκούση σε Κορυδαλλό και Πέραμα

Ταυτόχρονα, η Αμεση Δράση διενεργεί ελέγχους τόσο σε ανοικτούς χώρους (πάρκα, πλατείες) όσο και σε σπίτια, έπειτα από καταγγελίες πολιτών και παρουσία εισαγγελέα.

Από τις 24 Δεκεμβρίου έως και τις 3 Ιανουαρίου η αστυνομία είχε συλλάβει 157 άτομα για μη τήρηση των μέτρων για τον περιορισμό του κορωνοϊού.

Ενδεικτικά, σε έφοδο της ΕΛ.ΑΣ. σε σπίτι στην Κυψέλη, που έγινε έπειτα από καταγγελία περιοίκων, συνελήφθησαν δύο άτομα που φέρεται να διοργάνωσαν πάρτι, ενώ παρόμοια περιστατικά έχουν καταγραφεί και στην περιφέρεια.

Στα Φάρσαλα, για παράδειγμα, συνελήφθη ο ιδιοκτήτης καφετέριας κατηγορούμενος για παραβίαση αναστολής λειτουργίας, ενώ παρόμοια συμβάντα καταγράφηκαν σε Λακωνία και Ζάκυνθο.

Επιπλέον, στη Λάρισα συνελήφθη ιερέας που παρά τις σχετικές απαγορεύσεις τελούσε λειτουργία παρουσία 20 πιστών, ενώ στην Αμφισσα επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ σε άτομο που, ενώ βρισκόταν σε καραντίνα, δεν βρέθηκε σπίτι του κατά τον προβλεπόμενο έλεγχο από την αστυνομία.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Η Ρίτα Παπαδοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα . Έχει πανεπιστημιακές σπουδές στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και τα τελευταία χρόνια αρθρογραφεί σε blog και sites