"Βράζει" η Πάρος κατά Χαρδαλιά – Τον κατηγορούν για στοχοποίηση του νησιού

“Βράζει” η Πάρος κατά Χαρδαλιά – Τον κατηγορούν για στοχοποίηση του νησιού

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστολή διαμαρτυρίας του δημάρχου στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας για δηλώσεις του

Την αντίδραση των κατοίκων της Πάρου προκάλεσαν οι δηλώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά στις 24 Απριλίου περί αύξησης του ιικού φορτίου κορονοϊού στο νησί, κατηγορώντας τον για στοχοποίηση του νησιού τους.

Μιλώντας στο kedenews.gr o Δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίος, δήλωσε οτι εκφράζει την απορία του, για το γεγονός οτι άλλα νησιά με μεγαλύτερο ιικό φορτίο δεν αναφέρθηκαν καθόλου στην ενημέρωση: “Εμείς δώσαμε στο υπουργείο τα στοιχεία που λαμβάνουμε από κρατικούς φορείς. Παραξενευτήκαμε όντως, γιατί όταν εμείς είχαμε πολύ χαμηλό ιικό φορτίο σε σχέση με άλλους , ανακοίνωσε στοιχεία για εμάς, οτι ανεβήκαμε 5% και φθάσαμε στο 15%, ενώ οι άλλοι είχαν 40% και δεν αναφέρθηκαν στην ενημέρωση που έκανε ο υφυπουργός”.

O Δήμαρχος Πάρου θύμισε μάλιστα το γεγονός, οτι και πέρσι προπαραμονή της γιορτής της Παναγίας η Πάρος βρέθηκε σε lock down, ενώ τα διπλανά νησιά είχαν πολύ περισσότερο ιικό φορτίο. “Πραγματικά είναι πρωταρχικός μας στόχος η υγεία, αλλά δεν μπορεί να μην εκφράζουμε την απορία μας. Πιστεύω οτι κάποιοι επιδημιολόγοι για κάποιο λόγο βάλανε μπροστά στον υπουργό ένα χαρτί και αυτός το διάβασε” είπε ο κ. Κωβαίος, ο οποίος έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον κ. Χαρδαλιά.

Μιλώντας γενικότερα για την εικόνα του νησιού ο κ. Κωβαίος υποστήριξε οτι τα καταστήματα άνοιξαν και τηρούν τα μέτρα. Επισήμανε πιο συγκεκριμένα: ” Θέλουμε να υπάρχει το πράσινο πιστοποιητικό για να εμβολιαστεί ο κόσμος πριν έρθει στο νησί και ζητάμε από την Πολιτεία να εμβολιαστούμε όλοι. Γίνονται κάθε μέρα 90 εμβολιασμοί στο νησί , δεν είναι άσχημα αλλά χρειάζεται εντατικοποίηση για να προλάβουμε τη σεζόν. Δεν θέλουμε μόνο εμείς να νοιώθουμε ασφαλείς από τους επισκέπτες , αλλά και εκείνοι από εμάς”.

Δείτε ακόμα:  Στη δημοσιότητα τα στοιχεία των μελών εγκληματικής οργάνωσης τοκογλυφίας και εκβίασης

Αναφερόμενος στις αναμενόμενες επισκέψεις τουριστών ο Δήμαρχος Πάρου υποστήριξε οτι αναμένουν μια αύξηση 5% στις αφίξεις του Ιουνίου σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι και οι άνθρωποι της Πάρου είναι αισιόδοξοι οτι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο η αύξηση αυτή θα είναι μεγαλύτερη. Ο κ. Κωβαίος δήλωσε πιο συγκεκριμένα οτι: “Το τουριστικό κύμα εξαρτάται πολύ από την πανδημία , τους εμβολιασμούς και τα πράσινα πιστοποιητικά. Φαίνεται οτι εμείς τουλάχιστον θα έχουμε μια αύξηση περίπου 5% σε σχέση με τον περασμένο Ιούνιο. Οι δικοί μας φίλοι είναι πραγματικά με τη βαλίτσα στο χέρι. Αν όλα πάνε καλά θα έχουμε μεγαλύτερη αύξηση τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Έχουμε ένα νέο αεροδρόμιο το οποίο θα επεκταθεί και άλλο, έχουμε γρήγορα και ασφαλή πλοία , γιατί είμαστε προσβάσιμο νησί για τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες”.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Newsroom | Pireas News