Ξανά στο εδώλιο ο Μητροπολίτης Κέρκυρας για μη τήρηση των υγειονομικών μέτρων

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο εισαγγελέας άσκησε έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης του Πρωτοδικείου
Έφεση άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Κέρκυρας στην αθωωτική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κερκύρας, για τον Μητροπολίτη του νησιού Νεκτάριο, ο οποίος παραβαίνοντας την νομοθεσία για την πανδημία, είχε λειτουργήσει την Κυριακή των Βαΐων το 2020.
Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ3, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Κερκύρας, Διονύσης Λαμπρίδης, διαφωνώντας με την αθώωση του Μητροπολίτη για παραβίαση των μέτρων καυτά της covid-19, άσκησε άμεσα έφεση υπέρ του νόμου και τον ξαναστέλνει σε δίκη, η οποία αν και επρόκειτο να διεξαχθεί σήμερα, αναμένεται να πάρει αναβολή.
Η πρωτόδικη απόφαση τον Οκτώβριο του 2020 αφορούσε την παραίνεση σε ψευδή δήλωση και την περιφορά του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος εντός του ναού την Κυριακή των Βαΐων, με την παρουσία άνω των πέντε ατόμων, σε αντίθεση με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα της καραντίνας, που απαγόρευαν τον συγχρωτισμό, για την προστασία κατά της διάδοσης του κορωνοϊού.
Ο Μητροπολίτης Κέρκυρας κρίθηκε αθώος και για τις δύο υποθέσεις, για τις οποίες κατηγορείτο και οι οποίες άγνωστο πώς, εκδικάστηκαν ξεχωριστά. Η πρώτη αφορούσε την προτροπή του Μητροπολίτη προς τους πιστούς να δηλώσουν ψευδώς, ότι εξέρχονται από τις οικίες τους για άθληση και να παραστούν στην λειτουργία, προκειμένου να κοινωνήσουν.
Η τεκμηρίωση της κατηγορίας στηρίχτηκε σε ηχητικό ντοκουμέντο από τοπική ενημερωτική ιστοσελίδα, όπου ο Μητροπολίτης ακούγεται να δυσανασχετεί με τα μέτρα της κυβέρνησης. Πρωτόδικα για αυτήν την κατηγορία, του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της έλλειψης δόλου. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε κατά την συνεδρίαση να αποφανθεί μετά και την εκδίκαση της δεύτερης υποθέσεως.
Στο εδώλιο είχαν καθίσει και μέλη της δημοτικής αρχής. Το δικαστήριο τότε επιδίκασε 4 μήνες με αναστολή για αμφότερους τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημήτρη Μεταλληνό και για τον δημοτικό υπάλληλο, Φώτη Σκούρτη.

Δείτε ακόμα:  Οκτώ συλλήψεις για όπλα και ναρκωτικά στον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου

Newsroom | Pireas News