Ξεκίνησε η κεκλεισμένων των θυρών κατάθεση της γυναίκας που καταγγέλλει βιασμό

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Κομβικής σημασίας η κατάθεση» , λέει η πολιτική αγωγή – Για αντιφάσεις κάνει λόγο η υπεράσπιση
Η κεκλεισμένων των θυρών κατάθεση της πρώτης γυναίκας που καταγγέλλει τον Πέτρο Φιλιππίδη για βιασμό μετέφερε τις διαφωνίες μεταξύ υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής έξω από τη δικαστική αίθουσα. Και αυτό γιατί οι δυο πλευρές διατύπωσαν εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις σχετικά με τον τρόπο που, τελικά, διεξάγεται η ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.
«Θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν με μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση όσα βίωσαν» ανέφερε σε δήλωση του ένας εκ των συνηγόρων πολιτικής αγωγής σχετικά με την κατάθεση της καταγγέλλουσας μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. «Δυστυχώς, οι πολλές αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε η καταγγέλλουσα δεν θα γίνουν ποτέ γνωστές» ήταν η θέση της υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδης αναφερόμενη στην κατάθεση της πρώτης καταγγέλλουσας που ξεκίνησε κεκλεισμένων των θυρών και θα συνεχιστεί την Παρασκευή 1η Απριλίου.
Κομβικής σημασίας κατάθεση
«Ζητήσαμε την κατάθεση κεκλεισμένων των θυρών για την προστασία της ιδιωτικότητας των θυμάτων. Τα δικαιώματα του κατηγορουμένου καλύπτονται. Τη δημοσιότητα την θέλουμε κι εμείς για τη συνέχεια» δήλωσε ο συνήγορος πολιτικής αγωγής σημειώνοντας πως η κατάθεση της πρώτης γυναίκας που ανέβηκε στο βήμα του μάρτυρα «κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος με την ανάκριση. Θα είναι κομβική, δύσκολη και μακρά. Θα συνεχιστεί και στην επόμενη συνεδρίαση».
Αλλά και ο δικηγόρος, Ανδρέας Βαγγόπουλος που εκπροσωπεί την δεύτερη γυναίκα που θα καταθέσει κεκλεισμένων των θυρών σε δηλώσεις του χαρακτήρισε ορθή την απόφαση του δικαστηρίου να κάνει δεκτό το αίτημα τους τονίζοντας πως με τον τρόπο αυτό «Τα φερόμενα ως θύματα θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν με μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση όσα βίωσαν».
Η δίκη αφορά τη θέση της γυναίκας στον εργασιακό χώρο και στο κίνημα metoo
Διαφορετική θέση διατύπωσε ο συνήγορος της γυναίκας που δεν στήριξε το αίτημα για να καταθέσει κεκλεισμένων των θυρών σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη. Ο νομικός της παραστάτης, Ζαχαρίας Σαλούστρος εξήγησε πως η εντολέας του θεωρεί απαραίτητη τη δημοσιότητα της δίκης.
«Σίγουρα θα υποστεί ιδιαίτερη ψυχική ταλαιπωρία, όμως είναι μια δίκη που αφορά όλους μας, που αφορά τη θέση της γυναίκας στον εργασιακό χώρο και αφορά και στο κίνημα metoo. Είμαστε αποφασισμένοι να είναι όλα σε δημοσιότητα ώστε να φανεί στον θεατρικό χώρο και το συμβαίνει με τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο» τόνισε σε δηλώσεις του ο συνήγορος πολιτικής αγωγής .
«Δώσαμε νομική μάχη προκειμένου η δίκη να διεξαχθεί με ανοιχτές τις θύρες, ώστε να μπορεί η κοινή γνώμη να πληροφορηθεί τι έχει συμβεί. Δυστυχώς, οι πολλές αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε η καταγγέλλουσα δεν θα γίνουν ποτέ γνωστές» ανέφερε, από την πλευρά του, ο συνήγορος υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη σχολιάζοντας την κατάθεση της γυναίκας που έχει καταγγείλει ότι βιάστηκε κατ’ εξακολούθηση από τον προφυλακισμένο ηθοποιό και εκφράζοντας, παράλληλα, την αντίθεση του να διεξαχθεί η διαδικασία χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων.

Δείτε ακόμα:  Επικίνδυνες καταπτώσεις βράχων στον ορεινό όγκο των Τρικάλων από την κακοκαιρία

Newsroom | Pireas News