Ζώδια προβλέψεις: Σύνοδος Δία-Κρόνου στις 0°29' Υδροχόου από τον Γιώργο Πανόπουλο

Ζώδια προβλέψεις: Σύνοδος Δία-Κρόνου στις 0°29′ Υδροχόου από τον Γιώργο Πανόπουλο

NEWS ΖΩΔΙΑ

 Γιώργος Πανόπουλος: Το Μεγάλο Γεγονός είναι η Σύνοδος Δία/Κρόνου στις 0°29′ Υδροχόου στις 21.12.2020, ώρα 20:22´. Η μεγάλη σύνοδος Δία/Κρόνου είναι εδώ. Οι αστρονόμοι προετοιμάζονται για την παρατήρηση ενός ουράνιου εξωκοσμικού φαινομένου, όπου οι πλανήτες Δίας και Κρόνος θα έρθουν πιο κοντά από ποτέ (0,1 της μοίρας)-τελευταία φορά ήταν το 1623- ώστε να φαίνονται σαν ένα λαμπερό αστέρι.

Στο μακρινό παρελθόν, οι συγκλίσεις πλανητών θεωρούνταν προάγγελοι και οιωνοί επερχόμενων γεγονότων, είτε αυτό ήταν μεγάλες πυρκαγιές και πλημμύρες ή ακόμη και η γέννηση του Χριστού, ή ο αφανισμός του ανθρώπινου πολιτισμού.

Σε μια ενδιαφέρουσα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of the Royal Astronomical Society of Canada τον Δεκέμβριο του 1937, ο κληρικός W. Burke Gaffney περιέγραψε εκτενέστατα τις παρατηρήσεις που έκανε ο Κέπλερ τον 17ο αιώνα για το Άστρο της Βηθλεέμ σε μια πραγματεία που δημοσιεύθηκε το 1614 στη Φρανκφούρτη και στην οποία προσδιόριζε το έτος 7 π.Χ. ως τον χρόνο γέννησης του Χριστού με βάση μια τριπλή σύνοδο του Δία και του Κρόνου εκείνη τη χρονιά.

Το φαινόμενο θα είναι ορατό στον νυχτερινό ουρανό τη Δευτέρα, τη στιγμή που οι δύο πλανήτες θα φαίνονται ο ένας δίπλα στον άλλο σε μορφή «γιγάντιας σύνδεσης» πάνω από τον ορίζοντα, ακριβώς μετά τη δύση του ηλίου.

Η σύγκλιση θα ολοκληρωθεί στις 20:37 Ελλάδας (18:37 ώρα Ηνωμένου Βασιλείου) και θα είναι ορατή από όλα τα σημεία του κόσμου στο σημείο πάνω από τον νοτιοδυτικό ορίζοντα, και πιο έντονα σε όσες χώρες βρίσκονται κοντά στη γραμμή του Ισημερινού.

Αστρολογικά τώρα.

Καταρχάς έχουμε τη συνάντηση των δύο μεγαλύτερων πλανητών του ηλιακού μας συστήματος. Αυτοί οι δύο πλανήτες ονομάζονται «Χρονοκράτορες».

Δείτε ακόμα:  Οι προβλέψεις για τα αισθηματικά σου την εβδομάδα 8 ως 14/1/2024

Ο κύκλος που δημιουργούν περιέχει την πίστη και τα οράματα, τις δυνατότητες και τις πιθανότητες (Δίας) και την ανάγκη για υλοποίησή τους ( Κρόνος).

Ο κύκλος Δία/Κρόνου τα προηγούμενα 200 χρόνια συνέβαινε σε ζώδια της Γης εκτός από το 1821 που ήταν στον Κριό/Φωτιά και το 1980 που έγινε στον Ζυγό/Αέρα. Τα ζώδια της Γη σχετίζονται με τον φυσικό κόσμο, τις αισθήσεις, την πρακτικότητα και τη γνώση μέσα από τα λάθη μας, την πειθαρχία και την προφύλαξη.

Με λίγα λόγια η Γη συμβολίζει την πρακτική μας ικανότητα να χρησιμοποιούμε τον υλικό κόσμο.

Ο εικοσαετής συνοδικός κύκλος που ξεκινάει σήμερα στον Υδροχόο ξεκινάει ένα κύκλο συνόδων στον Αέρα που θα κρατήσει μέχρι το 2159.

Τι χαρακτηρίζει τα ζώδια του Αέρα;

Το μυαλό ως κέντρο της ύπαρξης, τη σύλληψη εννοιών και ιδεών, την εκλογίκευση κάθε εμπειρίας, την αποστασιοποίηση, την προοπτική, την έκφραση μέσα από τις λέξεις, την ανάγκη για σχέσεις και κοινωνικότητα, την επικοινωνία και την περιέργεια, την επιθυμία να μοιραζόμαστε ιδέες, την συναίσθηση του Άλλου, τα συστήματα σκέψης.

Με λίγα λόγια ο Αέρας συμβολίζει την ικανότητα αντίληψης, σύνθεσης και έκφρασης.
Η τελευταία φορά που είχαμε σύνοδο Δία/Κρόνου στον Υδροχόο ήταν στις 7 Ιανουαρίου 1405. Το 1400 ήταν ο τελευταίος αιώνας του Μεσαίωνα.

«Ο 15ος αιώνας θεωρείται ως η γέφυρα μεταξύ του Ύστερου Μεσαίωνα, της Πρώιμης Αναγέννησης και της πρώιμης σύγχρονης περιόδου.

Πολλές τεχνολογικές, κοινωνικές και πολιτιστικές εξελίξεις του 15ου αιώνα μπορούν εκ των υστέρων να θεωρηθούν ως προαναγγελία του «Ευρωπαϊκού θαύματος» των επόμενων αιώνων» γράφει η Wikipedia.
Μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα παρόμοια θαύμα;

Δείτε ακόμα:  Ζώδια και απληστία: Αυτοί είναι οι 5 παρτάκηδες του ζωδιακού κύκλου

Σαφώς και ποτέ δεν επαναλαμβάνεται η ιστορία με τον ίδιο τρόπο αλλά μπορούμε να έχουμε κατά νου εκείνη την περίοδο. Ωστόσο να θυμίσω ότι στην εικοσαετία (1980) που η σύνοδος έγινε στον αέρινο Ζυγό ο ανθρώπινος πολιτισμός πέρασε στην εποχή του ίντερνετ και της παγκοσμιοποίησης: όλοι συνδεόμαστε με όλους.

via

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Η Ρίτα Παπαδοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα . Έχει πανεπιστημιακές σπουδές στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και τα τελευταία χρόνια αρθρογραφεί σε blog και sites