Ζοφερές εκτιμήσεις για 10.000 κρούσματα και 100 θανάτους ημερησίως

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου lockdown αφήνει η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου
Ανοιχτό ενδεχόμενο για νέο lockdown άφησε το πρωί της Κυριακής (7/11) η καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής στο ΕΚΠΑ, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, η οποία εκτιμά ότι είμαστε κοντά στα 10.000 κρούσματα και στους 100 θανάτους σε ημερήσια βάση.
«Τα δεδομένα που έχουμε τόσο από Αθήνα όσο και από Θεσσαλονίκη μέσα από τα λύματα δείχνουν ότι θα έχουμε περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων την επόμενη εβδομάδα», ανέφερε στο MEGA και πρόσθεσε:
«Δεν μπορούμε ακόμα να ξέρουμε την αποτελεσματικότητα των μέτρων. Θα πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον 20 μέρες. Σε όλη την Ευρώπη γίνεται προσπάθεια να εφαρμοστούν μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και όλα τα υγειονομικά μέτρα αλλά βλέπουμε πως σε χώρες της Βαλτικής για παράδειγμα, αυτό δεν είναι αρκετό, οπότε οδηγούνται σε κάποιες μορφές lockdown».

Κορονοϊός: Τι είπε η καθηγήτρια για τα νέα φάρμακα της Merck kαι της Pfizer
«Τα φάρμακα τόσο της Merck, όσο και της Pfizer ακόμη και αν εγκριθούν μέσα στο 2022 θα χρησιμοποιηθούν μόνο ενδονοσοκομειακά και μόνο για συγκεκριμένες κατηγορίες ασθενών. Δεν ξέρουμε ακόμα αν θα επαρκούν» λέει η γιατρός σχετικά με τα νέα σκευάσματα που έρχονται στη δημοσιότητα και συνεχίζει:
«Το παράδοξο είναι πως στους κύκλους των ανεμβολίαστων είναι πιο αποδεκτό το χάπι ως μορφή σε σχέση με το εμβόλιο».
Πίεση στα νοσοκομεία – Αναβολή χειρουργείων
«Στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης αναβάλλονται ήδη τακτικά χειρουργεία και στην Αθήνα τώρα ξεκινά και εμφανίζεται το συγκεκριμένο φαινόμενο εξ αιτίας της πίεσης που δέχεται το ΕΣΥ» αναφέρει η κ. Ψαλτοπούλου και καταλήγει πως «ο εμβολιασμός είναι τόσο σημαντικός καθώς προστατεύει τόσο από την βαριά νόσηση άμεσα, όσο και από την περαιτέρω επιβάρυνση της υγείας του ασθενούς μελλοντικά».

Δείτε ακόμα:  GNTM: H Σαββίνα Σαμαρά μάγεψε κοινό και κριτές με το κορμί της (video)

Newsroom | Pireas News