Είναι μια συνταγή της ελληνικής κουζίνας με απίστευτη γεύση. Δείτε πως θα φτιάξετε γρήγορα και εύκολα μια ομελέτα φούρνου με φρέσκα μεσογειακά λαχανικά. Είμαστε σίγουροι πως αυτή η νόστιμη συνταγή θα σας μείνει αξέχαστη.
Υλικά συνταγής για ομελέτα στο φούρνο με φρέσκα λαχανικά
8 αυγά
400 γρ. ντομάτες
4 κρεμμυδάκια, φρέσκα
300 γρ. φασολάκια λεπτά
Λευκό κρασί, ξηρό
1 ματσ. μαϊντανό
Ρίγανη, φρέσκια
Τυρί, τριμμένο
Λίγο γάλα
Μισό κ.γλ. πάπρικα, γλυκιά
20 γρ. περίπου μπούκοβο
150 γρ. τυρί φέτα
Λίγο βούτυρο
Αλάτι
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, προθερμαίνουμε τον φούρνο τους 190 βαθμούς Κελσίου.
Βράζουμε τα φασολάκια για πέντε λεπτά.
Τα κόβουμε σε ομοιόμορφο μέγεθος, περίπου 3 εκατοστά.
Στην συνέχεια, πλένουμε, αφαιρούμε τους σπόρους και κόβουμε τις ντομάτες σε στρογγυλές φέτες.
Ψιλοκόβουμε σε ροδέλες τα κρεμμυδάκια και το λευκό και λίγο από τα πράσινα φύλλα και τα σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο για 3 με 4 λεπτά.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3 με 4 λεπτά και έπειτα σβήνουμε με το κρασί.
Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε τα φασόλια και ανακατεύουμε για λίγο.
Έπειτα, σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με αλάτι, τα πιπέρια και λίγο γάλα.
Προσθέτουμε τον μαϊντανό, τη ρίγανη και κατόπιν το μείγμα των λαχανικών.
Τέλος, βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο ταψάκι, ρίχνουμε μέσα την ομελέτα, βάζουμε πάνω το τυρί σε φέτες και ψήνουμε την ομελέτα στους 190 βαθμούς Κελσίου, για 30 με 35 λεπτά.
Καλή όρεξη!
TIPS:
- Σερβίρουμε την ομελέτα είτε ζεστή είτε σε θερμοκρασία δωματίου.
- Τα φασολάκια μπορεί να είναι φρέσκα ή κατεψυγμένα.
Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.