Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που τα μέλη της διέπρατταν απάτες

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Για 47 υποθέσεις έχουν «φακελώσει» τους 4 συλληφθέντες οι αστυνομικοί
Συνελήφθησαν τέσσερα μέλη οργάνωσης, που διέπραττε απάτες, έπειτα από μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική οργάνωση, πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων, απάτες και απόπειρες αυτών. Η δικογραφία περιλαμβάνει ακόμη ένα άτομο, που βρίσκεται ήδη έγκλειστο σε Κατάστημα Κράτησης.
Εξαρθρώθηκε, μετά από ενδελεχή και πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης, εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας διέπρατταν απάτες και απόπειρες αυτών, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, πραγματοποιήθηκαν χθες (14.10.2021), ευρείας κλίμακας παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις σε περιοχές της Αττικής, Ηλείας και Κρήτης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος των Διευθύνσεων Ασφάλειας Αθηνών και Αρκαδίας, όπου συνελήφθησαν – 4- ημεδαποί, ηλικίας 20, 21, 28 και 42 ετών, αντίστοιχα, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική οργάνωση, πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων, απάτες και απόπειρες αυτών, ενώ αυτή περιλαμβάνει ακόμη έναν 44χρονο ημεδαπό άτομο, ο ποίος βρίσκεται έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης.
Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, από αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, από το μήνα Οκτώβριο του 2020 έως και χθες, είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση και ενεργώντας με συγκεκριμένη μεθοδολογία, κατάφερναν να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες, αποκομίζοντας έτσι μεγάλα χρηματικά ποσά.
Πιο συγκεκριμένα, ο αρχηγός αυτής, όντας έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης, επικοινωνούσε τηλεφωνικά με ανυποψίαστους πολίτες, παρουσιαζόμενος κυρίως ως τραπεζικός υπάλληλος του υποκαταστήματος της περιοχής τους και με το πρόσχημα ότι δικαιούνταν αναδρομικά συντάξεων, είτε οι ίδιοι είτε συγγενικά τους πρόσωπα, κατάφερνε να τους πείσει να καταβάλλουν χρηματικά ποσά δήθεν ως παρακράτηση του αντίστοιχου φόρου, σε τραπεζικούς λογαριασμούς, οι οποίοι ανήκαν σε έτερα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, που λειτουργούσαν ως «βιτρίνα».

Δείτε ακόμα:  Ο καιρός της Δευτέρας, 7 Αυγούστου 2023

Τα μέλη προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, χρησιμοποιούσαν πολλές τηλεφωνικές συνδέσεις, που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών («αχυράνθρωπων» – ghost persons ).
Από τη μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι οι ανωτέρω, κατά το εν λόγω χρονικό διάστημα, είχαν διαπράξει συνολικά σαράντα επτά (47) περιπτώσεις απατών και αποπειρών αυτών, αποκομίζοντας από την εγκληματική τους δράση παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις -250.000- ευρώ.
Τέλος, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες των μελών της εγκληματικής οργάνωσης καθώς και στο κελί του έγκλειστου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -7- κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των -10.675- ευρώ, καθώς και αποδεικτικά μεταφοράς χρημάτων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News