Extreme Sports: Πώς επηρεάζουν το σώμα και τις ορμόνες σου

FITNESS ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πέρα από την “ακραία” διασκέδαση, έχεις ποτέ αναρωτηθεί αν ένα σπορ που ξεπερνά τα όρια θα μπορούσε να έχει αντίκτυπο στην υγεία σου;

Ανεβάζουν την αδρεναλίνη στο κόκκινο, σε οδηγούν σε μοναδικές στιγμές έντασης και αναζητάς την επόμενη φορά που θα βιώσεις μια παρόμοια εμπειρία. Ανακάλυψε εδώ πώς η αίσθηση που σου προσφέρουν τα extreme sports επηρεάζει το σώμα και τις ορμόνες σου.

Όλος αυτός ο φόβος και η ένταση που βιώνεις πώς επηρεάζουν τη λειτουργία του οργανισμού σου; Γιατί, ναι, την επηρεάζουν.

Και μόνο η σκέψη ότι ένα μικρό λάθος μπορεί να σε φέρει πολύ κοντά στο θάνατο μπορεί να προκαλέσει μια έκρηξη ορμονών μέσα στο σώμα σου με πολλές “αθέατες” στην αρχή συνέπειες. Μέχρι σήμερα η έρευνα πάνω στις ορμονικές αντιδράσεις που επιφέρει το στρες από τα extreme sports είναι περιορισμένη.

Επιπλέον, δεν είναι ακόμη σαφές αν έχουν κάποια μακροχρόνια επίδραση στην κατάσταση της υγείας. 

Oι άνθρωποι που συμμετέχουν σε extreme sports αντιμετωπίζουν ένταση, άγχος και φόβο, κάτι που φαίνεται στη μεγάλη αύξηση των ορμονών του στρες.

Παρόλο που αυτές οι αυξήσεις των ορμονικών επιπέδων είναι παροδικές και τα ορμονικά επίπεδα επιστρέφουν γρήγορα στην πρότερη κατάσταση μετά την ολοκλήρωση του αθλήματος, δεν είναι σαφές αν η επανειλημμένη έκθεση σε αυτού του τύπου τα αθλήματα και οι συνεχείς διακυμάνσεις των επιπέδων των ορμονών του στρες έχουν μακροπρόθεσμα αποτελέσματα. 

Aν έχεις σκοπό να δοκιμάσεις ένα extreme sport, καλό είναι να προηγηθεί ένα πλήρες check up που θα περιλαμβάνει τεστ κοπώσεως αλλά και triplex καρδιάς, όπου θα διαπιστωθεί αν υπάρχουν μυοκαρδιοπάθειες

Δείτε ακόμα:  Ιωάννα Μαλέσκου: Είναι έγκυος στο πρώτο της παιδί – Η φωτογραφία με φουσκωμένη κοιλίτσα

 

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Η Ρίτα Παπαδοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα . Έχει πανεπιστημιακές σπουδές στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και τα τελευταία χρόνια αρθρογραφεί σε blog και sites