Η ΚΟΔΕΠ στο ντοκιμαντέρ της ΜΚΟ «Μπορούμε» με χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Η ΚΟΔΕΠ στο ντοκιμαντέρ της ΜΚΟ «Μπορούμε» με χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

NEWS ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

Βιώνοντας τους τελευταίους μήνες μία πρωτοφανή υγειονομική κρίση παγκοσμίως, η ΚΟ.Δ.Ε.Π. απέδειξε ότι μπορεί να ανταποκριθεί με επάρκεια στις αυξημένες κοινωνικές ανάγκες που ανέκυψαν και στον Πειραιά.

Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο η ΚΟ.Δ.Ε.Π. επιλέχτηκε από το Ίδρυμα STAVROS NIARCHOS FOUNDATION, προκειμένου να συμμετάσχει στο κοινωνικό πρόγραμμα «Είμαστε Οικογένεια – Covid 19» σε συνεργασία με τη μη Κυβερνητική Οργάνωση «Μπορούμε» και το οποίο αφορά στην προσφορά 41 διατακτικών επιταγών μηνιαίως για το έτος 2020.

Το «Μπορούμε» είναι μία μη κερδοσκοπική οργάνωση με σκοπό τον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων και την καταπολέμηση του υποσιτισμού στην Ελλάδα.

Με το πρόγραμμα «Είμαστε Οικογένεια» παρέχεται στήριξη, αξιοπρεπώς και με διαφάνεια, σε συναθρώπους μας με τη μεγαλύτερη διατροφική ανάγκη και με βάση την εθελοντική προσφορά.

Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας, πραγματοποιήθηκαν και τα γυρίσματα ενός ντοκιμαντέρ Απολογισμού Δράσης του Προγράμματος «Είμαστε Οικογένεια – Covid 19», στα οποία συμμετείχαν τόσο εργαζόμενοι όσο και ωφελούμενοι της ΚΟ.Δ.Ε.Π., οι οποίοι εξέφρασαν το πώς βίωσαν οι ίδιοι την υλοποίηση της εν λόγω δράσης.

Ο Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κ. Ιωάννης Βοϊδονικόλας δήλωσε σχετικά:

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γιατί το κοινωνικό έργο της ΚΟ.Δ.Ε.Π. συνεχώς διευρύνεται και βρίσκει ολοένα και περισσότερους συνεργάτες και υποστηριχτές.

Μεταξύ των εκλεκτών υποστηριχτών μας και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με την πολυδιάστατη προσφορά του στην ελληνική κοινωνία, μας τιμά ιδιαίτερα με την εμπιστοσύνη και την αρωγή του στα κοινωνικά προγράμματα που επιμελούμαστε.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες και στη ΜΚΟ «Μπορούμε», που μέσω ενός μοναδικού ντοκιμαντέρ το οποίο γυρίστηκε με χρηματοδότηση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, μας έδωσε τη δυνατότητα να προβάλουμε ακόμα περισσότερο το πολυποίκιλο έργο που επιτελείται στο Δήμο μας, μέσω της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά.

Δείτε ακόμα:  5η Δημοτική Κοινότητα: Η δήλωση του Γιάννη Μώραλη για το Κέντρο Ημέρας του ΟΚΑΝΑ

Όλοι όσοι εργαζόμαστε στην ΚΟ.Δ.Ε.Π. έχουμε ως μοναδικό στόχο να μην υπάρχει ούτε ένας συνάνθρωπός μας που θα μείνει αβοήθητος, ιδιαίτερα στις δύσκολες μέρες της πανδημίας.

Σε αυτή την προσπάθεια βασικός μας υποστηρικτής είναι πρωτίστως ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο οποίος έχει θέσει ως απόλυτη προτεραιότητα την κοινωνική πολιτική του Δήμου Πειραιά».

 

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Ο Σταύρος Λιλόγλου είναι πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ του ΕΚΠΑ. Έχει μεταπτυχιακές σπουδές στα αντικείμενα της Εκπαίδευσης Ενηλίκων, Εκπαίδευσης Προϊσταμένων τμημάτων, Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης και της Διοίκησης Εκπαιδευτικών Μονάδων. Είναι blogger και έχει ασχοληθεί με επιμέλειες κειμένων και εκδόσεων.