Ο Νίκος Μανωλάκος για την επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο

Ο Νίκος Μανωλάκος για την επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο

NEWS Α ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Χαιρετίζω την επέκταση των χωρικών μας υδάτων μέχρι το Ταίναρο και  προσδοκούμε  σύντομα την παραπέρα επέκταση νοτίως και ανατολικώς της Κρήτης»

Ο Βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων Νικόλαος Μανωλάκος, στην ομιλία του χθες στην Ολομέλεια της Βουλής επί της συζήτησης  του νομοσχεδίου επέκτασης των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο τόνισε ότι έπρεπε να περάσουν σχεδόν σαράντα χρόνια,  και να αλλάξουν δεκαεφτά κυβερνήσεις για να καταλήξουμε στο σημερινό αποτέλεσμα, το οποίο μπορεί να μην είναι η επέκταση των χωρικών υδάτων, σε όλο τον Ελλαδικό χώρο, είναι όμως μια αρχή.  

Ο κ. Μανωλάκος χαρακτήρισε  πυροτέχνημα τα προεδρικά διατάγματα επέκτασης των χωρικών υδάτων του ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν τις εκλογές  και επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας ότι δεν είναι το δυνατό τους πεδίο, τα εθνικά θέματα και ζήτησε να σταματήσει η υποκρισία. διότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει περάσει στην ιστορία, ως εκείνοι που παραδώσανε εθνότητα και γλώσσα με την συμφωνία των Πρεσπών, παρά την αντίθεση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτικών δυνάμεων και παρά την αντίδραση του ελληνικού λαού. 

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις διερευνητικές  επαφές, λέγοντας  ότι πολύ ορθά η κυβέρνηση προσέρχεται στις επαφές,  για να δώσει μια ευκαιρία ακόμη στο διάλογο αλλά και για να μένουν οι δίαυλοι επικοινωνίας ανοικτοί, προκειμένου να εκτονώνεται η ένταση.

Παραπέρα επεσήμανε τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού αλλά και του Υπουργού Εξωτερικών, ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να συζητήσει άλλο θέμα, ει μ μόνον τις θαλάσσιες ζώνες και πρόβλεψε  ότι οι επαφές θα ναυαγήσουν καθόσον η Τουρκική πλευρά θα θέσει προς συζήτηση όλες τις μονομερείς διεκδικήσεις.

Ο αντιστράτηγος ε.α., χαιρέτισε την επέκταση των χωρικών μας υδάτων μέχρι το Ταίναρο και  εκδήλωσε τη προσδοκία του,  σύντομα η κυβέρνηση, να προχωρήσει στην παραπέρα επέκταση νοτίως και ανατολικώς της Κρήτης

Δείτε ακόμα:  Ο Νίκος Μανωλάκος ζητά Διόρθωση φορολόγησης και εξόφληση σε δόσεις για τα αναδρομικά των συνταξιούχων

Κλείνοντας ανέφερε  ότι  το σημαντικότερο όλων είναι,  να συνεχίσουμε,  με γρήγορους ρυθμούς, την ενίσχυση των ενόπλων μας δυνάμεων, που είναι, το πλέον  αποτελεσματικό μέσο αποτροπής και συγχρόνως υποστήριξης της διπλωματίας

 

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News