7 Μοναδικά Tips για στέγνωμα των ρούχων τον Χειμώνα!

7 Μοναδικά Tips για στέγνωμα των ρούχων τον Χειμώνα!

DIY NEWS

Οι χειμερινοί μήνες με την υγρασία στο ζενίθ και τις χαμηλές θερμοκρασίες, δημιουργούν μεγάλες δυσκολίες  στο στέγνωμα των ρούχων.  Δείτε 7 Μοναδικά Tips για στέγνωμα των ρούχων τον Χειμώνα!

Σε αντίθεση με το καλοκαίρι που τα ρούχα στεγνώνουν σε πολύ λίγες ώρες, το χειμώνα μπορεί να χρειαστούν ακόμη και δύο ή τρεις μέρες για να στεγνώσουν συγκεκριμένα υφάσματα. Ωστόσο υπάρχουν μεριkά tips για να στεγνώνουν τα ρούχα σας πιο εύκολα ακόμη και τις πιο κρύες μέρες.

Δείτε 7 Μοναδικά Tips

1. Μη διπλώνετε τα ρούχα στην απλώστρα γιατί με αυτόν τον τρόπο αργούν να στεγνώσουν. Κρεμάστε τα από τους ώμους ώστε να κρέμονται από τη μία πλευρά.

2. Αμέσως μετά το πλυντήριο βάλτε ενδιάμεσα από τα ρούχα που έχετε κρεμάσει στη μπουγάδα μία μεγάλη, στεγνή, βαμβακερή πετσέτα. Με αυτό τον τρόπο, η πετσέτα θα απορροφήσει την υγρασία των υπολοίπων ρούχων σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα.

3. Μην απλώνετε το ένα ρούχο δίπλα στο άλλο. Βάλτε τα αραιά στην απλώστρα και ακόμη καλύτερα ανά μία ράγα. Με αυτό τον τρόπο θα στεγνώσουν γρηγορότερα.

4. Αφού βάλεις τα άπλυτα στον κάδο σου, βάλε το πρόγραμμα που έχει στο τέλος και στύψιμο. Μόλις τελειώσει το πρόγραμμα πλυντηρίου που έχεις βάλει, επανάλαβε το μόνο το πρόγραμμα του στυψίματος. Κατά αυτόν τον τρόπο τα ρούχα σου όταν θα τα απλώσεις θα έχουν λιγότερη υγρασία πάνω τους και άρα θα τους πάρει λιγότερη ώρα να στεγνώσουν.

5. Για τις μπλούζες, τα πουκάμισα, τα πλεχτά σου, χρησιμοποίησε διπλές κρεμάστρες. Με αυτόν τον τρόπο οι μπλούζες σου θα στεγνώσουν πολύ γρηγορότερα από ότι αν τις κρεμούσες από τα μανταλάκια. Αυτό συμβαίνει γιατί το κενό που δημιουργείται από τις δύο κρεμάστρες στο πουκάμισο ή τη μπλούζα σου, της επιτρέπει να αερίζεται καλύτερα, από ότι αν ήταν απλά κρεμασμένη από μανταλάκια.

Δείτε ακόμα:  Tips για τον Καύσωνα: 8 συμβουλές για να κρατήσετε δροσερό το σπίτι σας

6. Επίλεξε το μπαλκόνι που έχει τον περισσότερο ήλιο ή τον περισσότερο αέρα, μιας και είναι 2 από τους πιο βασικούς παράγοντες για να στεγνώσουν γρηγορότερα τα ρούχα σου. Επίσης, καλό θα ήταν αν έχεις τον χρόνο κάπου στα μισά του χρόνου που υπολογίζεις ότι χρειάζονται τα ρούχα σου για να στεγνώσουν, να τα γυρίσεις και από την άλλη πλευρά για να “τα δει” ο ήλιος και να στεγνώσουν ευκολότερα.

7. Το παρουσιάζω σαν τελευταία λύση, μιας και δεν είναι ό,τι καλύτερο να απλώσεις τα ρούχα μέσα στο σπίτι- είτε είναι στα καλοριφέρ, είτε στην απλώστρα. Αυτό γιατί δημιουργείται υγρασία και μπορεί να εμφανίσει το σπίτι μούχλα. Και στις δυο περιπτώσεις επιβαρύνεις το αναπνευστικό σου σύστημα και αντενδείκνυται σαν μέθοδος για τα άτομα που πάσχουν από άσθμα.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Η Ρίτα Παπαδοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα . Έχει πανεπιστημιακές σπουδές στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και τα τελευταία χρόνια αρθρογραφεί σε blog και sites