Ο πλέιμεκερ του Ολυμπιακού ζητάει να πάρει την ελληνική υπηκοότητα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι αναφέρει ο Αμερικανός μπασκεμπολίστας στην επιστολή που έστειλε στην ΕΟΚ για την εθνική ομάδα
Μετά την υπογραφή ανανέωσης του συμβολαίου του για 4 χρόνια με τον Ολυμπιακό, ο Τόμας Γουόκαπ, έδειξε και με έναν άλλο, πιο εντυπωσιακό τρόπο ότι επιθυμεί να γίνει μόνιμος κάτοικος Ελλάδας. Ο Αμερικανός μπασκεμπολίστας έστειλε επιστολή στην ΕΟΚ και ζητάει να πάρει την ελληνική υπηκοότητα.
Μάλιστα, το αίτημά του είναι στα χέρια του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη.  Είναι εντυπωσιακό ότι με την εππιστολή ο Γουόκαπ δεσμεύεται να επιστρέψει το διαβατήριο, εάν μελλοντικά αρνηθεί να φορέσει τη φανέλα της εθνικής ομάδας. Το αίτημα του Γουόκαπ έχει διαβιβαστεί προσωπικά από τον Βαγγέλη Λιόλιο στο υπουργείο Εσωτερικών και εξετάζεται ενδελεχώς.
Ακολουθεί το πλήρες περιεχόμενο της επιστολής του Τόμας Γουόκαπ:
«Αξιότιμε πρόεδρε, αξιότιμα μέλη του ΔΣ,
Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας εκφράσω την έντονη επιθυμία μου να αγωνιστώ με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδος, για όλους τους κατωτέρω αναφερόμενους λόγους.
Όπως καλά γνωρίζετε, τα τελευταία χρόνια αγωνίζομαι στην Ελλάδα σε επαγγελματικό επίπεδο. Από την πρώτη στιγμή, που ήρθα στην Ελλάδα, πραγματικά εντυπωσιάστηκα από τον πολιτισμό και την εν γένει Ιστορία του φιλόξενου αυτού τόπου. Μάλιστα, το ενδιαφέρον μου για να μάθω την Ιστορία και την πολιτισμό της χώρας, με έχει οδηγήσει στο να διαβάζω συνεχώς και να μαθαίνω όλο και περισσότερα. Η διασύνδεση αυτή με βοήθησε να ενσωματωθώ πολύ γρήγορα στην κουλτούρα του έθνους, το οποίο θεωρώ πλέον πατρίδα μου. Αναμφίβολα, η φιλοξενία των Ελλήνων καθώς και η καθημερινή επαφή με έχουν κάνει να αισθάνομαι όλο και περισσότερο μέρος της Ελλάδας.
Θεωρώ ότι όλα τα παραπάνω, που αποτελούν πλέον μέρος της καθημερινότητάς μου, με οδηγούν αναπόφευκτα να ζητήσω από εσάς να με τιμήσετε με την υπέρτατη τιμή για έναν αθλητή, που στην προκειμένη περίπτωση είναι να αγωνιστώ με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδας. Θεωρώ από την πλευρά μου ότι θα τιμήσω το εθνόσημο και θα μπορέσω να βοηθήσω, ώστε η Εθνική Ελλάδας να κατακτήσει τους στόχους της. Θέλω επίσης, να ξεκαθαρίσω προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι εφόσον μου δοθεί η δυνατότητα να αγωνιστώ στην Εθνική ομάδας, θέτω τον εαυτόν μου στη διάθεση του εκάστοτε Ομοσπονδιακού προπονητή αλλά και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης γενικότερα για οποιαδήποτε αγωνιστική υποχρέωση. Είναι, δε, τόσο πηγαία η διάθεσή μου να προσφέρω, ώστε δεσμεύομαι ότι σε περίπτωση που αρνηθώ στο μέλλον να παρέχω τις υπηρεσίες μου, να αφαιρεθούν από την Ελληνική Κυβέρνηση τα δικαιώματα που απορρέουν από τη χορήγηση διαβατηρίου.
Καταλήγοντας, θέλω να επισημάνω ότι σκοπεύω να μείνω στην Ελλάδα πολλά χρόνια και να αποτελέσει η χώρα αυτή τον τόπο κατοικίας μου, ακόμα και μετά το τέλος της επαγγελματικής μου καριέρας.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων,
Thomas Walkup»
Πηγή: Gazzetta

Δείτε ακόμα:  Αυξάνεται συνεχώς η επιβατική κίνηση στις Αστικές Συγκοινωνίες της Αθήνας – Εξυπηρετούνται 1 εκατ. επιβάτες ημερησίως

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News