Παραδοσιακή συνταγή για την πιο νόστιμη και αφράτη βασιλόπιτα

Παραδοσιακή συνταγή για την πιο νόστιμη και αφράτη βασιλόπιτα

NEWS ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φέτος είναι ευκαιρία να φτιάξετε με τα χεράκια σας την πιο νόστιμη βασιλόπιτα. Εμείς σας έχουμε μια πολύ εύκολη παραδοσιακή συνταγή  με την οποία θα φτιάξετε μια πεντανόστιμη και τέλεια βασιλόπιτα. Είναι μια συνταγή που θα σας κάνει να υποδεχτείτε την νέα χρονιά με τον πιο γευστικό τρόπο.

Υλικά συνταγής

5 αυγά
2 φλ. ζάχαρη
Μισό φλ. γάλα, φρέσκο
Μισό φλ. χυμό πορτοκαλιού, φρέσκο
1 φλ. βούτυρο γάλακτος
Μισό κ.γλ. κανέλα σκόνη
Μισό κ.γλ. γαρύφαλλο
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
Μισό κ.γλ. σόδα μαγειρική
Μισό φλ. κονιάκ
1 μισή φλ. καρύδια, χοντροκομμένα
Ξύσμα πορτοκάλι
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (κοσκινισμένο με το μπέικιν πάουντερ)

Παραδοσιακή συνταγή για την πιο νόστιμη και αφράτη βασιλόπιτα
Παραδοσιακή συνταγή για την πιο νόστιμη και αφράτη βασιλόπιτα

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.

Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα.

Στην συνέχεια, χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 6 με 7 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει.

Τότε, προσθέτουμε τους κρόκους έναν – έναν, μέχρι να απορροφηθούν καλά από το μείγμα.

Προσθέτουμε το ξύσμα, την κανέλα και το γαρύφαλλο.

Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού.

Αφού το προσθέσουμε στο μείγμα που συνεχίζουμε να χτυπάμε στο μίξερ, ρίχνουμε το αλάτι και τη βανίλια.

Έπειτα, χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε στο μείγμα εναλλάξ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το κονιάκ και το γάλα.

Ρίχνουμε τα καρύδια και τη μαρέγκα, ανακατεύοντας απαλά.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί.

Τινάζουμε το ταψί, για να φύγει το περιττό αλεύρι.

Μετά, κόβουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα (στη διάμετρο του ταψιού) και τη στρώνουμε μέσα στο ταψί.

Αδειάζουμε το μείγμα της βασιλόπιτας και στρώνουμε την επιφάνεια της απαλά, με σπάτουλα.

Δείτε ακόμα:  Mπακαλιάρος - Σκορδαλιά: Δύο μοναδικές συνταγές με τα εδέσματα της 25ης Μαρτίου

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για 45 με 50 λεπτά.

Για να ελέγξουμε αν είναι έτοιμη, μπήγουμε ένα μυτερό μαχαίρι στο κέντρο της βασιλόπιτας και κοιτάμε να βγαίνει καθαρό.

Τέλος αφού κρυώσει, ξεφορμάρουμε και ξεκολλάμε τη λαδόκολλα.

Καλή απόλαυση!

Tips

  • Πασπαλίζουμε την βασιλόπιτα μας, με ζάχαρη άχνη.
  • Όταν διαλύσουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού, προσέχουμε να το κάνουμε πάνω από τον κάδο του μίξερ γιατί φουσκώνει κα μπορεί να χυθεί.

 

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Η Ελένη Ρίτσου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Έχει σπουδάσει Graphic design και δημόσιες σχέσεις . Είναι λάτρης των social media και αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα.