ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ

Πειραιάς Lockdown: Ανοίγουν κομμωτήρια και αλλάζει η απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα!

Πειραιάς Lockdown: Ανοίγουν κομμωτήρια και αλλάζει η απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα!

NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Πειραιάς Lockdown: Το σενάριο που εξετάζεται είναι να ξεκινήσει το άνοιγμα της αγοράς και η χαλάρωση του lockdown  στις 22 Μαρτίου, δηλαδή την άλλη Δευτέρα με άνοιγμα των κομμωτηρίων και των κέντρων περιποίησης νυχιών, τα οποία θα λειτουργούν με αυστηρά μέτρα και μόνο με ραντεβού.

Μια εβδομάδα μετά, σύμφωνα με τα όσα συζητούνται, αναμένεται να ανοίξει και το λιανεμπόριο. Κι εδώ θα υπάρχουν αυστηροί όροι.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα καταστήματα θα ανοίξουν με ραντεβού, στην αρχή εκτός καταστήματος (click away) και στη συνέχεια και εντός (click inside) και με συγκεκριμένο αριθμό ατόμων στο εσωτερικό, με βάση τα τετραγωνικά μέτρα του κάθε χώρου. Συζητείται, επίσης, να υπάρχει ένα χιλιομετρικό περίγραμμα μέσα στο οποίο θα μπορούν να ψωνίζουν οι καταναλωτές.

Όσον αφορά στα σχολεία και την εστίαση όλα δείχνουν ότι το άνοιγμά τους θα γίνει τον Απρίλιο.

Στην αλλαγή των μέτρων που εξετάζεται είναι να αλλάξει και η ώρα που ξεκινά η απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα. Στο τραπέζι έχει «πέσει» η πρόταση να μετατεθεί στις 21:00 (έως τις 05:00), όπως γίνεται τις καθημερινές. Υπενθυμίζεται ότι τώρα η απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα είναι στις 18:00, εκτός από την Αττική και τη Θεσσαλονίκη που η απαγόρευση ξεκινά στις 19:00.

Συζητείται επίσης να καταργηθεί και μια άλλη απαγόρευση: η μετακίνηση με κωδικό 6 στο 13033 από δήμο σε δήμο με ΙΧ στα δυο χιλιόμετρα. Στην Επιτροπή θα συζητηθεί το ενδεχόμενο να αρθεί η απαγόρευση αυτή και οι πολίτες να μπορούν και με το αυτοκίνητό τους (κι όχι μόνο με τα πόδια) να κινηθούν χωρίς χιλιομετρικό «κόφτη» σε όποια απόσταση θέλουν, πχ για βόλτα στη θάλασσα ή το βουνό ανεξάρτητα από το που μένουν.

Δείτε ακόμα:  Δήμος Πειραιά: Εγκαίνια του Νέου Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής και Ιατρικής Επέμβασης

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

λεωνιδας μανωλακος

Newsroom | Pireas News