Ποια σενάρια εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ για τον σκελετό που βρέθηκε σε βαρέλι

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Θα πρέπει να μιλήσει τώρα το DNA»
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ για την ταυτοποίηση του ανθρώπινου σκελετού άνδρα που βρέθηκε μέσα σε πλαστικό βαρέλι, στον Πλατανιανό ποταμό, στο Ρέθυμνο.
«Θα πρέπει να μιλήσει τώρα το DNA» τόνισε στο cretalive.gr υψηλόβαθμος αξιωματικός της Αστυνομίας στην Κρήτη σε σχέση με τη διαδικασία της ταυτοποίησης (βρέθηκαν κάποια απομεινάρια δέρματος με τρίχωμα).
Ποιος άραγε είναι αυτός ο άνδρας, ο οποίος φέρεται να δολοφονήθηκε και το πτώμα του «ενταφιάστηκε» σε συνθήκες απόλυτης στεγανοποίησης, κάποιο χειμώνα πριν ένα χρόνο, ίσως και δύο ή και τρεις, όπως τουλάχιστον εκτιμούν οι ιατροδικαστές, είναι το βασικό ερώτημα που απασχολεί τις αρχές.
Με βάση την αναζήτηση που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη στα αρχεία της ΕΛ.ΑΣ, ενδέχεται η περίπτωση που διερευνάται να μην είναι καν γνωστή ή για την ακρίβεια σε γνώση των διωκτικών Αρχών. Εξετάζεται δηλαδή και το σενάριο να πρόκειται για μία ανθρωποκτονία που αγνοούσαν μέχρι σήμερα και οι Αρχές, καθώς ουδείς αναζήτησε τον αγνοούμενο άνδρα, σύμφωνα με το τοπικό μέσο.
Έτσι, μία εκδοχή που διερευνάται είναι αν ο άνδρας είναι αλλοδαπός, πιθανότατα κάποιος παράτυπος μετανάστης…. Αυτό όμως προς το παρόν είναι απλά μία θεωρία.
Αστυνομικοί κύκλοι δηλώνουν ότι οι ιατροδικαστές δεν εντόπισαν μακροσκοπικά κάποια εμφανή τραύματα π.χ. από πυροβόλο όπλο, όμως σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive οι ειδικοί φέρονται να έχουν μία εικόνα του μηχανισμού θανάτου. Μπορεί για παράδειγμα ο θάνατος να ήταν ασφυκτικός.
Σε κάθε περίπτωση, το πόρισμα των ιατροδικαστών θα συμπληρωθεί με τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων. Ζητούμενο είναι να υπάρξει ταυτοποίηση, να δοθεί απάντηση στο ποιος είναι τελικά αυτός ο άνδρας που βρέθηκε μέσα σε ένα βαρέλι, εντελώς τυχαία, στη διάρκεια εργασιών. Οι ιατροδικαστές με βάση τις απεικονιστικές εξετάσεις (οδοντοστοιχία κλπ) μιλούν για έναν μεσήλικα άνδρα.

Δείτε ακόμα:  Διέρρηξαν σπίτι αλλά …ξέχασαν πίσω το όπλο τους

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Newsroom | Pireas News