ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ

Ποιες διαδικασίες ακολουθεί το υπ. Παιδείας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Σηκώνονται κάποια στιγμή και φεύγουν σε άλλη περιοχή, σε άλλη χώρα. Αυτή την εικόνα έχουμε»
Για τα σαράντα παιδιά ευπαθών ομάδων που δεν πηγαίνουν σχολείο και οι Αρχές δεν μπορούν να τα εντοπίσουν στην Αττική μίλησε στην ΕΡΤ ο Aλέξανδρος Κόπτσης, γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας.
«Όταν ένας μαθητής απουσιάζει από μία σχολική μονάδα συστηματικά και αδικαιολόγητα ο διευθυντής αναζητεί το παιδί στην οικογένειά του. Είχαμε αυξημένα περιστατικά άρνησης παιδιών να πηγαίνουν στο σχολείο, λόγω της μάσκας, αλλά αυτά είναι μεμονωμένα περιστατικά», δήλωσε ο κ. Κόπτσης.
Όπως αποκάλυψε στην ΕΡΤ ο γ.γ. του υπουργείου Παιδείας, «σε περίπτωση που δεν αποδώσει η διαδικασία της έρευνας, όπως στην περίπτωση των 40 παιδιών, ο διευθυντής του σχολείου στρέφεται στην Αστυνομία και στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου. Αν δεν βρεθεί πάλι, τότε αναλαμβάνει ο διευθυντής Εκπαίδευσης που στέλνει εντολή αναζήτησης σε όλα τα σχολεία της Διεύθυνσης».
Μέσω αυτής της διαδικασίας, όπως εξήγησε, διερευνάται μήπως ο μαθητής άλλαξε σχολείο δίχως να ακολουθηθεί η διαδικασία της μετεγγραφής.
Στην περίπτωση των σαράντα παιδιών, η τύχη των οποίων αγνοείται στην Αττική ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης τα αναζητεί στα 1.000 περίπου σχολεία, σύμφωνα με τον κ. Κόπτση.
«Εάν δεν βρεθεί το παιδί στην Περιφέρεια τότε αναλαμβάνει η Διεύθυνση Σπουδών του υπουργείου Παιδείας» είπε και πρόσθεσε ότι τα αγνοούμενα παιδιά είναι συνήθως προσφυγόπουλα ή Ρομά, οι γονείς των οποίων δεν ακολουθούν την τυπική διαδικασία μετεγγραφής.
«Σηκώνονται κάποια στιγμή και φεύγουν σε άλλη περιοχή, σε άλλη χώρα. Αυτή την εικόνα έχουμε», εξήγησε ο κ. Κόπτσης ξεκαθαρίζοντας ότι όλες οι περιπτώσεις αφορούν αλλαγή στέγης των γονιών μαζί με τα παιδιά. Όπως διευκρίνισε, όταν ολοκληρωθεί ανεπιτυχώς η διαδικασία αναζήτησης των παιδιών τότε ενημερώνεται ο Εισαγγελέας.

Δείτε ακόμα:  Ηλιοφάνεια και άνοδος της θερμοκρασίας

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

λεωνιδας μανωλακος

Newsroom | Pireas News