Run for the oceans: Το running event- θεσμός της Adidas επιστρέφει για έκτη συνεχόμενη χρονιά

FITNESS ΕΙΔΗΣΕΙΣ

●    Η παγκόσμια πρωτοβουλία της adidas σε συνεργασία με την Parley, το μη κερδοσκοπικό περιβαλλοντικό οργανισμό που εστιάζει στην προστασία των ωκεανών, επιστρέφει για έκτη χρονιά! Ο αγώνας «Run For The Oceans» ενώνει αθλητικές κοινότητες σε όλο τον πλανήτη, που τρέχουν για το καλό των ωκεανών.

●    Οι ενδιαφερόμενοι runners, μπορούν να συμμετέχουν μέσω του adidas Running app,με εγγραφή στην πρόκληση από σήμερα και καταγραφή της δραστηριότητάς τους έως και τις 8 Ιουνίου.

●    Για κάθε 10 λεπτά τρεξίματος που καταγράφονται από την εφαρμογή adidas Running app,συλλέγεται το ισοδύναμο βάρος ενός πλαστικού μπουκαλιού από παραλίες, απομακρυσμένα νησιά και ακτές.

●    Το «Run For The Oceans», θα κορυφωθεί με ένα μοναδικό running event στην Παραλία του Μπάτη στο Φάληρο, που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Ιουνίου στις 18:00.

Καθώς η Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών στις 8 Ιουνίου πλησιάζει, η adidas και ο μακροχρόνιος συνεργάτης της,«Parley for the Oceans»,ο μη κερδοσκοπικός περιβαλλοντικός οργανισμός που εστιάζει στην προστασία των ωκεανών,προτρέπουν για ακόμη μια φορά την παγκόσμια αθλητική κοινότητα να μετατρέψει τη δραστηριότητα σε δράση και και να τρέξει για την προστασία των ωκεανών στο φετινό «Run For The Oceans».

Φέτος, για πρώτη φορά έχουν ενταχθεί στην πρόκληση νέες δραστηριότητες, καθιστώντας το «Run For The Oceans» πιο inclusive από ποτέ. Άνθρωποι από όλα τα μέρη της παγκόσμιας αθλητικής κοινότητας, καλούνται να βγουν στους δρόμους και να ενωθούν για να βοηθήσουν στην προστασία των ωκεανών από την πλαστική ρύπανση. Χρειαζόμαστε δράση από όλους, παντού, για να δημιουργήσουμε αληθινή αλλαγή.

Μόνο ενωμένοι, μπορούμε νακάνουμε τη διαφορά και να βοηθήσουμε στο πρόβλημα της πλαστικής ρύπανσης.

Δείτε ακόμα:  Νέα Έρευνα: Το απόλυτο πρωινό γεύμα για να παραμένετε σε φόρμα και υγιείς

Από τις 23 Μαΐου έως τις 8 Ιουνίου, το« RunForTheOceans» επιστρέφει για έκτη χρονιά, με τη φιλοδοξία να κινητοποιήσει μια ολόκληρη γενιά να βοηθήσει στην εξάλειψη των πλαστικών απορριμμάτων. Το πλαστικό, είναι ένα πρόβλημα που μας αφορά όλους πιο πολύ από ποτέ, καθώς βρισκόμαστε σε ένα οριακό σημείο. Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότιοι ωκεανοί θα περιέχουν περισσότερο πλαστικό παρά ψάρια, μέχρι το 2050.

Από το 2017, η adidas και η Parley έχουν ενώσει πάνω από 8,2 εκατομμύρια δρομείς παγκοσμίως, τρέχοντας συνολικά περισσότερα από 81,7 εκατομμύρια χιλιόμετρα, μέσω της πρωτοβουλίας «RunForTheOceans».

Ακόμη, από την αρχή της συνεργασίας το 2015, η adidas έχει φτιάξει περισσότερα από 50 εκατομμύρια ζευγάρια παπούτσια με Parley Ocean Plastic(υλικό αποτελούμενο από πλαστικά απόβλητα που αναχαιτίζονται από παραλίες και παράκτιες κοινότητες) και σχεδόν 18 εκατομμύρια ζευγάρια μόνο το 2021, εμποδίζοντάς τα από τη μόλυνση των ωκεανών.

Καθ’όλη τη διάρκεια του “RunForTheOceans”, για κάθε 10 λεπτά προπόνησης, μέσα από επιλεγμένες δραστηριότητες, όπως τρέξιμο, βάδισμα ή διαδρομές με αναπηρικό αμαξίδιο, που καταγράφονται από τους συμμετέχοντες μέσω της εφαρμογής adidas Running app, η adidas θα συλλέγειτο ισοδύναμο βάρος ενός πλαστικού μπουκαλιού από παραλίες, απομακρυσμένα νησιά και ακτές.

Η adidas έχει συνοδοιπόρους τους πολύτιμους συνεργάτες της στο ταξίδι για ένα αύριο χωρίς πλαστικό, έτσι οι Άκης Πετρετζίκης, Τόνια Σωτηροπούλου, Πάνος Βλάχος, Νικόλας Πλυτάς, ΚλέλιαΑνδριολάτου, ΛίλαΜπακλέση, Γιώργος Λέντζας, Κώστας Σπαθής, XeniaGhali, Λυδία Παπαϊωάννου,Σπύρος Γιαννιώτης, Γεωργία Καλτσή, Πάνος Ευταξίας, Ζωή Πρεάρη, ΚωνσταντίνοςΓκελαούζος, Αναστασία Μαρινακου και Ελισάβετ Πεσιρίδου,και φυσικά οι adidas Runners Athens, ενώνουν τις φωνές τους για να περάσουν ένα ηχηρό μήνυμα κατά της πλαστικής ρύπανσης.

Δείτε ακόμα:  Πώς θα επιστρέψουν με ασφάλεια στις προπονήσεις όσοι νόσησαν από COVID-19

Κατά τη διάρκεια του «RunForTheOceans», θα πραγματοποιούνται running sessions από τους adidas Runners Athens.

Βρείτε τo αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

Η δράση «Run For The Oceans»,θα κορυφωθεί με ένα μοναδικό running event στην Παραλία του Μπάτη στο Φάληρο,που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Ιουνίου στις 18:00.

Το ταξίδι της adidas προς ένα αύριο απαλλαγμένο από την πλαστική ρύπανση έχει ήδη ξεκινήσει, καθώς νωρίτερα το Μάιο πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της σημαντικής πρωτοβουλίας της εταιρίας με τίτλο «END PLASTIC WASTE».

Ακόμα, μαζί με τους συνεργάτες της κατά τη διάρκεια της χρονιάς, η adidas θα μοιράζεται σημαντικές πληροφορίες σχετικά με το πώς μπορούμε όλοι να συμβάλλουμε στη λύση του προβλήματος των πλαστικών. Η διαδρομή δε θα είναι εύκολη, είναι όμως σημαντικό να προσπαθήσουμε ενωμένοι, ώστε να πετύχουμε ουσιαστική αλλαγή!

@adidasrunning
@adidasRuntastic
#endplasticwaste
#RunForTheOceans
#adidasgr

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Η Ρίτα Παπαδοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα . Έχει πανεπιστημιακές σπουδές στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και τα τελευταία χρόνια αρθρογραφεί σε blog και sites