Σαλαμίνα: Το φαινόμενο της ερυθράς παλίρροιας επέστρεψε!

Σαλαμίνα: Το φαινόμενο της ερυθράς παλίρροιας επέστρεψε!

NEWS VIRAL Β ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ

Ένα παράξενο φαινόμενο έκανε την εμφάνιση του στις ακτές της Σαλαμίνας και συγκεκριμένα στα Βασιλικά .

Η θάλασσα πήρε χρώμα πορτοκαλί και οι κάτοικοι της, όπως συνήθως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, είχαν το φόβο ότι πρόκειται για χημικά απόβλητα που μόλυναν τον υδροφόρο ορίζοντα.

Σύμφωνα με τις έρευνες που έγιναν από τις αρχές, το περίεργο χρώμα της παραλίας οφείλεται στο ζωντανό πλαγκτόν της θάλασσας που αναπτύχθηκε στην περιοχή και δημιούργησε αυτό το όχι και τόσο συνηθισμένο φαινόμενο.

Το χρώμα εξαρτάται κάθε φορά από το είδος του φυτοπλαγκτόν ενώ η εκτίμηση είναι ότι λόγο των τελευταιων βροχοπτώσεων και των συνεχών αυξομειώσεων της θερμοκρασίας εκφράζονται φόβοι ότι τις επόμενες μέρες , το φαινόμενο θα είναι εντονότερο.

Ο κύκλος του φαινομένου κρατά από μια εβδομάδα μέχρι δέκα μέρες. Το φυσικό αυτό φαινόμενο δεν εμπνέει καμία ανησυχία για τους λουόμενους.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος τις 27/5, στο Δημαρχείο Σαλαμίνας με χορηγία της ΕΛΟΠΥ

Ο Σταύρος Λιλόγλου είναι πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ του ΕΚΠΑ. Έχει μεταπτυχιακές σπουδές στα αντικείμενα της Εκπαίδευσης Ενηλίκων, Εκπαίδευσης Προϊσταμένων τμημάτων, Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης και της Διοίκησης Εκπαιδευτικών Μονάδων. Είναι blogger και έχει ασχοληθεί με επιμέλειες κειμένων και εκδόσεων.