Σάλος με την φωτογράφιση του Παντελή Καναράκη ως «Ιησούς» – Τον μήνυσαν επτά ιερείς

Σάλος με την φωτογράφιση του Παντελή Καναράκη ως «Ιησούς» – Τον μήνυσαν επτά ιερείς

MEDIA NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δε θα κυκλοφορήσει το περιοδικό μετά τις αντιδράσεις

Οι αντιδράσεις που προκάλεσε η φωτογράφιση του Παντελή Καναράκη ως Ιησούς Χριστός οδήγησε τελικά στην απόφαση να μην κυκλοφορήσει το free press περιοδικό με τη συγκεκριμένες φωτογραφίες, όπως ανέφερε η δημοσιογράφος Χριστίνα Πατσιώκα στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα».

Στην ανακοίνωση του εκδότη αναφέρεται, μεταξύ άλλων: «Κάθε εξώφυλλο του καλλιτεχνικού Free Press έχει σαν στόχο να προβληματίσει και να αποτελέσει κοινωνικό σχόλιο. Για αυτό και οι φωτογραφίες δείχνουν τον σύγχρονο άνθρωπο να φορά ακάνθινο στεφάνι που συμβολίζει τα δεινά. Σκοπός μας δεν ήταν να προκαλέσουμε. Θα ήθελα να θυμίσω και να τονίσω ότι η τέχνη έχει την υποχρέωση να προβληματίσει και η ελευθερία της τέχνης είναι συνταγματικό δικαίωμα».

Η μήνυση

Υπενθυμίζουμε ότι επτά ιερείς υπέβαλλαν μήνυση κατά του Παντελή Καναράκη. Όπως αναφέρουν με επιστολή τους οι ιερείς προς την ιστοσελίδα Εκκλησία online:

«Μετά από μια δύσκολη διετία πανδημίας που δοκίμασε τα όρια της ανθρωπότητας, εν καιρώ ενός πολέμου με χιλιάδες θύματα μετά την εισβολή μιας Ορθοδόξου χώρας σε μια άλλη και ενώ διανύουμε τη Μεγάλη Σαρακοστή, με τους Χριστιανούς να νηστεύουν και σήμερα να ψάλλουν τους Α Χαιρετισμούς της Παναγίας, κάποιοι κακόβουλα και με σαφή ρατσιστικά σχέδια εις βάρος των Χριστιανών, επιλέγουν να εξευτελίσουν το όνομα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού με προκλητικές φωτογραφήσεις σε περιοδικά».

Ο Κώστας Τσουρός, ο οποίος είχε σχολιάσει έντονα την φωτογράφιση του Παντελή Καναράκη, τόνισε στην εκπομπή:

«Εγώ από την πλευρά μου, επειδή εξέφρασα και την αντίδραση μου προς τη συγκεκριμένη φωτογράφιση ως προς την αισθητική της, το να προχωρούν οι ιερείς σε μήνυση στον Παντελή Καναράκη μου φαίνεται επίσης υπερβολικό. Από εκεί και πέρα για μένα η θρησκεία δεν αγγίζεται».

Δείτε ακόμα:  ΕΔΕ για τον θάνατο της 14χρονης με κορονοϊό

 

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Η Ρίτα Παπαδοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα . Έχει πανεπιστημιακές σπουδές στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και τα τελευταία χρόνια αρθρογραφεί σε blog και sites