Συνταγή για λαγάνα την Καθαρά Δεύτερα: Μία παραδοσιακή και πεντανόστιμη λαγάνα χωρίς μίξερ με ταχίνι αντί για ελαιόλαδο. Είναι απλά υπέροχη με τραγανή κόρα και μία αφράτη ψίχα όπως είναι οι αγαπημένες μας λαγάνες όλα αυτά τα χρόνια.
Υλικά
Αλευρι 400 γρ. “Κούλα”
Μαγιά 5 γρ. στιγμής
Αλατι 1 κ.γ.
Ζαχαρη 1 κ.σ.
Ταχίνι 1 κ.σ.
Νερό 250 γρ. χλιαρό
Σουσαμι Κατά βούληση
Για το ζαχαρόνερο
Ζαχαρη 1 & 1/2 κ.σ.
Νερό λίγο
Αυτή η συνταγή για λαγάνα είναι ακόμη καλύτερη και από τις αγοραστές. Σίγουρα ο Δημήτρης Μιχαηλίδης έδωσε ρέστα πάλι. Μία πανεύκολη λαγάνα που δεν χρειάζεται μίξερ για να γίνει και θα την φτιάξουμε με απλά, οικονομικά και αγνά υλικά. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:
Εκτέλεση για λαγάνα χωρίς μίξερ
Σε ένα μπολ ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός το σουσάμι.
Μόλις σχηματιστεί η ζύμη, σκεπάζουμε με μεμβράνη το μπολ και το αφήνουμε σε ζεστός μέρος μέχρι να διπλασιαστεί. Βάζουμε τη ζύμη σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, βρέχουμε λίγο τα χέρια μας (για να μην κολλάνε στη ζύμη) και ανοίγουμε τη λαγάνα σε πάχος 1 εκ.
Σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστός μέρος περίπου 40′ μέχρι να διπλασιαστεί. Αφαιρούμε την πετσέτα, αλείφουμε με ζαχαρόνερο, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 220 για περίπου 20′-30′ μέχρι να ροδίσει.
Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.