Συνταγή για Βότκα με γεύση μήλο: Το τέλειο ποτό για όλες τις στιγμές!

Συνταγή για Βότκα με γεύση μήλο: Το τέλειο ποτό για όλες τις στιγμές!

NEWS ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπορεί να γίνει βότκα από μήλα; Ναι, η βότκα μπορεί να παρασκευαστεί από οτιδήποτε με ζάχαρη ή άμυλο, αν και είναι συνήθως κατασκευασμένο από κόκκους. Αλλά μπορεί να φτιαχτεί και με μήλα αναδεικνύοντας το υπέροχο άρωμα τους.

Αλλά αυτή η συνταγή βότκα με μήλο σίγουρα θα σας αφήσει με μια γεύση μηλόπιτας. Δημιουργείτε αυτήν τη γεύση προσθέτοντας φρέσκα μήλα και μπαχαρικά στη βότκα σας και αφήνοντας τις γεύσεις να απελευθερώνονται στο ποτό.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ: ΒΟΤΚΑ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΜΗΛΟ

2 μεσαία μήλα
1 3 “κανέλα
1 γλυκάνισο ολόκληρου αστεριού
5 ολόκληρα λοβό κάρδαμο
½ κομμάτι μοσχοκάρυδο
10 ολόκληρα γαρίφαλα
1 ¼ “φέτα τζίντζερ προαιρετικά
3 φλιτζάνια βότκα
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/2 φλυτζανι ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ: ΒΟΤΚΑ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΜΗΛΟ

Κόψτε το μήλο σε πολύ λεπτές πλάκες.

Σε ένα μεγάλο γυάλινο ή πλαστικό δοχείο, συνδυάστε τη βότκα, τις φέτες μήλου, το ραβδί κανέλας, το γλυκάνισο, το κάρδαμο, τα γαρίφαλα, το μοσχοκάρυδο και το τζίντζερ.

Τοποθετήστε στο ψυγείο για 48 ώρες. Ανακινήστε το δοχείο μερικές φορές κατά τη διάρκεια των 48 ωρών, για να βοηθήσετε τις γεύσεις να συνδυάζονται.

Μόλις εγχυθεί όλη η γεύση στη βότκα, στραγγίξτε το μείγμα σε ένα καθαρό δοχείο χρησιμοποιώντας ένα κόσκινο λεπτού πλέγματος ή ένα πανί τυριού.

Συνδυάστε τη ζάχαρη με ½ c / 120 ml νερό σε μια μεσαία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Φέρτε σε σιγοβράστε και μαγειρέψτε για 30 δευτερόλεπτα Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το μείγμα ζάχαρης να κρυώσει. Έχετε φτιάξει ένα απλό σιρόπι!

Προσθέστε ½ c / 120ml απλού σιροπιού στο εγχυθέν εκχύλισμα βότκας και βανίλιας και ανακατεύετε μέχρι να συνδυαστούν καλά.

Δείτε ακόμα:  Παραδοσιακή συνταγή για την πιο νόστιμη και αφράτη βασιλόπιτα

Φυλάσσετε σε σφραγισμένο γυάλινο δοχείο στο ψυγείο για έως και 2 εβδομάδες.

Tips: Χρησιμοποιήστε μια γλυκιά και γευστική ποικιλία μήλου – όπως γκαλά, fuji ή Braeburn.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε υπόλοιπο από το σιρόπι για δημιουργία ποτών κοκτέιλ – είναι ιδανικό για mojitos!

Η Ρίτα Παπαδοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα . Έχει πανεπιστημιακές σπουδές στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και τα τελευταία χρόνια αρθρογραφεί σε blog και sites